Usuari:Mcapdevila/Lloguer de cotxes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Sixt
Europcar.
Centre de Renda Automòbils - Aeroport Intercontinental George Bush.

Una agència de lloguer de cotxes , rent-a-car o car hire és una companyia que ofereix automòbils de lloguer per curts o llargs períodes de temps. Els seus establiments estan situats sobretot, als voltants d'aeroports, estacions de trens i autobusos. Es complementen sovint amb un lloc Web permetent fer reserves a través d'Internet. Existeixen també llocs web, com les agències de viatges en línia, que comparen preus de les agències principals de lloguer de cotxes.

Les agències de lloguer de cotxes cobreixen les necessitats principalment de dos sectors: El turisme i el sector empresarial. Poden ser d'utilitat també com a recanvi de cotxe propi si aquest es troba fora de servei. A causa de la varietat de mides dels seus vehicles, les empreses de lloguer de cotxes poden també respondre a les necessitats "self-moving" de la indústria, llogant furgonetes, minibusos o camions.

Els lloguers de cotxes estan subjectes sempre a unes condicions que varien segons la companyia. El vehicle s'ha de retornar en bones condicions i en alguns casos no ha d'excedir un determinat "quilometratge" (una distància recorreguda màxima). Unes condicions molt esteses entre les companyies són: Una edat mínima per al conductor, i un temps mínim des de l'expedició del carnet de conduir, sent aquestes generalment a Espanya, de 21 anys d'edat mínima i de 2 anys d'antiguitat. Aquestes condicions varien segons companyia i tipus de vehicle. Els últims avenços tecnològics permeten a les companyies de lloguer de cotxes utilitzar la tecnologia del GPS per limitar la velocitat màxima [1] i posseir informació sobre la situació geogràfica de cada vehicle a l'instant [2].

La gran majoria de companyies de lloguer de cotxes requereix el pagament amb targeta de crèdit per obtenir garanties dineràries en cas de pèrdua, accident, danys en el vehicle, etc.

Tipus de companyies[modifica]

Existeixen tres grups de companyies de lloguer de cotxes, cada grup ofereix diferents serveis:

  • El primer grup de companyies té els seus cotxes (coneguts com flota) i pot tenir acords amb els fabricants de cotxes perquè aquests li proporcionin cotxes per la seva flota. Posseeixen establiment físic propi.
  • El segon grup de companyies de lloguer de cotxes, anomenades col·loquialment "brokers", funcionen establint acords comercials amb companyies de lloguer de cotxes pertanyents al primer grup (amb flota de vehicles pròpia) per així, accedir a les seves flotes de cotxes. Són de força utilitat als usuaris ja que, aquestes companyies, en negociar amb diverses empreses pertanyents al primer grup, poden obtenir el millor preu, per a una determinada data i un lloc concret. Aquestes companyies solen operar principalment a través d'Internet [3], i actualment es fa cada vegada més estès l'ús de les xarxes socials per crear i mantenir un canal de comunicació directe client-empresa.
  • El tercer grup són empreses que ofereixen serveis de "rènting" o lloguer de vehicles per períodes de llarga durada (mínim de 6 mesos a 1 any) per una quota sensiblement més baixa. Estan destinades principalment a empreses que necessitin disposar de vehicles per als seus treballadors. Posseeixen flota i establiment físic propi.

Per aconseguir una classificació universal i una comparació fàcil dels preus de lloguer de cotxes, l'associació dels sistemes de la indústria del lloguer de cotxes i els estàndards "ACRISS" ha desenvolupat el sistema de codificació "ACRISS Car Classification Code". Això descriu la mida, nombre de portes, tipus de la caixa de canvis (manual/automàtic) i si el vehicle disposa d'aire condicionat, en un simple codi.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Lloguer de cotxes