Usuari:Mcapdevila/Salutació

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Persona saludant des d'un tren.
El "salutació militar".

La salutació és una forma cortès en que una persona fa notar a una altra persona o grup la seva presència per mitjà de la qual pot començar una conversa. La definició:

« 1. Dirigir a algú, en trobar o acomiadar-se'n, paraules corteses, interessant-se per la seva salut o desitjant-la, dient adéu, hola, etc. »
optimot [1]

Se solen fer servir, com a salutació, expressions que volen prosperitat com: bon dia, que inclouen al·lusions religioses: a la bona de Déu o senzillament amb la interjecció hola i altres expressions familiars. Adéu significa A Déu o que la persona estigui amb Déu. [2] A països com Veneçuela és molt comú utilitzar expressions molt col·loquials com epa, EPALE, tant se entre amics i en context informal (és majorment entre els homes).

A Espanya i Uruguai es diu "bon dia" abans de menjar i bona tarda després de dinar. En altres països el canvi succeeix en funció de l'hora del dia: a partir de les 12:00 s'ha d'utilitzar la forma "bona tarda" en lloc de "bon dia". Moltes d'aquestes expressions s'usen també com a comiat, en què també es poden utilitzar expressions com ara adéu, fins després, "ens veiem", o ciao. Per expressions amoroses, s'usen usualment algunes expressions com t'estimo o t'adoro, entre moltes altres. Una frase típica abans d'anar a dormir és "bona nit".

Referències[modifica]

  1. salutació a Optimot
  2. http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=Saludo El significat ve de a Déu. Consultat el 2 agost 2011

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Salutació