Usuari:Mcapdevila/Treball de laboratori

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El treball de laboratori a investigació científica és un recull de dades primàries (enquestes i observacions) i secundaris (estadístiques) en un gabinet o laboratori i no en el terreny dels fets. És un mètode propi per l'enunciat de hipòtesis i construcció de models, que es contrastaran al treball de camp. Típic d'aquesta fase de les Metodologies són les replicacions d'un model matemàtic o aplicació d'estadístics a les variables dels fets. A si mateix, ho és el disseny i monitoratge amb simulació dels mateixos models, com a labor de laboratori primària.

En tècniques de desenvolupament comunitari utilitzades en sociologia, basat en la comunitat, és la comunitats de pràctica i d'entreteniment, per exemple per a la gent gran, per manteniment físic o amb fins de socialització, que es formes unitats amb l'enfocament experimental dels laboratoris i anomenats tallers de senderisme, bricolatge, cinema, etc.

Una situació mixta de camp+laboratori són els panells experimentals de persones, que de forma longitudinal se'ls apliquen enquestes, tests o se'ls subministren medicacions amb finalitats d'investigacions d'opinió, discussió i proves de nous productes.

Vegeu també[modifica]

Nota[modifica]