Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/programa transcriptor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un programa de transcripció és un programa informàtic que ajuda o fa la conversió de la veu humana en text.

El significat primari del terme "programari de transcripció " ha canviat amb el temps, amb la introducció de noves tecnologies, com el reconeixement natural de la parla i el llenguatge. Les referències també depenen del context en què es trobe la finalitat per a la transcripció. El terme programari de transcripció pot referir-se a una solució completament automatitzada, o al programa que ajuda un humà a transcriure manualment la paraula parlada a text. En aquest darrer cas, s'utilitza de vegades el terme “dictat digital

Els programes de transcripció, com en els serveis de serveis de transcripció, es proporcionen sovint per als negocis, assumptes legals o amb fins mèdics. En comparació amb el contingut d'àudio, una transcripció a text es pot buscar, requereix menys memòria i pot ser utilitzada com un mètode alternatiu de comunicació, com passa amb els closed captions o subtítols opcionals.

Els "programes" de transcripció en comparació dels "servei" de transcripció, es defineixen generalment per la capacitat d'un usuari per executar tot el sistema per si mateix en un equip local o al servidor, sense l'ús d'un proveïdor de serveis . Tot i això, l'adveniment del programari com a servei i els models d' informàtica al núvol desdibuixen aquesta distinció.

Programes de transcripció digital

[modifica]

Quan la transcripció es fa de forma digital, els programes que es fan servir són els programes de transcripció digital. El programari duu a terme la transcripció de la mateixa manera que ho fa el programari normal. Alguns daquests programes tenen només un complement de la transcripció digital. No obstant això, hi ha pocs programes que són programari de transcripció digital en conjunt i tenen molts altres mòduls. Aquests són compatibles amb tot tipus de sistemes operatius, però amb condicions.

Programes de transcripció disponibles

[modifica]

S'han desenvolupat una sèrie de programes de transcripció per a ser utilitzats en la investigació lingüística. També s'han desenvolupat un quants programes de transcripció per a la venda comercial:

YouTube

[modifica]

Youtube ofereix a tots els usuaris, un servei de transcripció (i traducció automàtica de la transcripció a un altre idioma) per a vídeos. [2]

Google Docs

[modifica]

L'eina per processar text de Google, Google docs ofereix [3] la possibilitat d'introduir text mitjançant veu si es fa a través del navegador Chrome.

Referències

[modifica]