Usuari:Mdmuntane/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

M. D. Muntané respon al pseudònim de Maria Dolors Muntané Coca (Reus, 24 d'agost 1943). Aquesta periodista, especialitzada en la divulgació científica de temes de Medicina i Salut, sempre ha signat amb aquestes sigles en articles científics i també com analista de l'àmbit sanitari i Dolors Muntané en la majoria de les altres publicacions com a crític d’art i com a escriptora.

S'ha definit sempre com "una nena de la postguerra espanyola, nascuda a Catalunya". Catalanista i activista per la independència de Catalunya en els darrers anys, ha dedicat la seva vida a superar els marcatges religiosos i patriarcals, propis de l’educació en el règim franquista.


Biografia

Reus:

María Dolors Muntané Coca va nàixer a Reus, on va viure tota la seva infantesa i adolescència. Allí va estudiar a l’Institut Gaudí, més tard rebatejat Salvador Vilaseca. No oblida la sort que va tenir de poder comptar en la seva formació amb professors com Eduard Valentí Fiol, professor de Llatí de la Universitat de Barcelona i gran traductor dels clàssics llatins al català per a la Fundació Bernat Metge i que fou castigat per Franco pel seu catalanisme i degradat de professor de la Universitat a professor de batxillerat i desterrat de Barcelona, primer a Galícia i després a Reus. Allí Dolors Muntané el va tenir com a professor cinc anys, atès que ella va cursar el batxillerat superior en lletres. També va tenir per la mateixa raó a Àngels Ferrer Sensat, de Ciències Naturals, filla de Rosa Sensat.

Acabat el Batxillerat Superior de Lletres va cursar Magisteri a Tarragona. I va exercir a Reus a l’Escola Margalef i a la Presentació, fins que el seu matrimoni amb el seu cosí segon, Lluís Díez Solano, la va portar a viure a Barcelona. D’aquest matrimoni naixen dos fills: Silvia i Lluís. Torna a viure a Tarragona l’any 1969. Allí cursa a la Salle una especialització en l’Ensenyament General Bàsic i un Curs de Matemàtica Moderna i un altre de Gramàtica Estructural al Mas de Casademunt del Brull, al Montseny, propietat de les monges de Jesús Maria en aquells temps, i on hi feien retirs espirituals i cursos per al seu professorat. Treballa primer, doncs, a aquest Col.legi i posteriorment, en tancar Jesús Maria, a les monges Teresianes. Marxa a viure a París l’any 1973.


París:

A París comença la seva etapa com escriptora i periodista, primer en contacte amb l’INSERM (Institut National Scientifique et de la Recherche Medicale) com a corresponsal del diari especialitzat per a metges “Noticias médicas”. I com a corresponsal de “Gazeta del Arte”, ambdues publicacions del mateix grup editor: Publicaciones controladas.

Aquesta és una etapa definitiva per l’escriptora i on pot treballar amb intensitat sobre un dels seus gran mites: George Sand, doncs la biblioteca del seu barri li proporciona totes les seves obres. És un moment intens, en el que veu el seu propi  reflex en “Indiana”, pels problemes matrimonials de la protagonista que coincideixen amb els seus. La lectura i estudi complert d’aquesta autora, la porta a escriure molt sobre ella. Primer serà “Cartas de un viajero solitario del siglo XX”, després: “Lélia contra Consuelo. Retrato de George Sand”, articles sobre aquesta autora, i finalment, la traducció de “Lelia”, la gran obra de George Sand,  al català.

També a París dedica llargues hores d’estudi antroplògic sobre la Mediterrània del segle VI abans de Crist a la Bibiothèque Marguerite Durand, la única biblioteca feminista i amb bibliografia sobre el matriarcat. D’aquí en sortiran diferents treballs sobre la Mediterrània i sobre “Safo de Lesbos”.


Barcelona:

Torna a Barcelona l’any 1976 amb la representació per a Espanya de la gran Galeria de l’Avenue Matignon de París, “Artcurial”, amb l’encàrrec d’organitzar una gran exposició de l’artista català exiliat a França: Blasco Mentor. Exposició que té lloc a les Dressanes: “La Tauromaquia”. I que és inaugurada tres dies desprès de l’arribada a Barcelona de Josep Tarradellas, com a president de la re-instaurada Generalitat de Catalunya. De manera que la primera tarja d’invitació que surt de la nova Generalitat amb el genèric: El President de la Generalitat vos Convida és per aquesta exposició.

El 1978 entra a treballar al “Diario de Barcelona”. I el 1979 forma part dels crítics d’art fundadors de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, amb Arnau Puig, Josep Corredor Mateos i Daniel Giralt–Miracle. En aquesta etapa combina el “Diario de Barcelona” a la tarda i la redacció en cap de “Artes Plásticas” al matí. Per l’11 de setembre del 1979 organitza, amb el patrocini de la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, el Monument als Segadors de la Plaça de Sant Jaume, gran obra d’Art Conceptual de l’artista Josep Grau-Garriga.

En acabar-se la seva etapa al “Diario de Barcelona” (1981), entra a treballar a l’Hospital de Sant Joan de Déu per tal de portar la comunicació de l’entitat. És el primer gabinet de comunicació especialitzat en Medicina i Sanitat de cap institució hospitalària de Catalunya.

El 1982, el batlle de Santa Colona de Gramanet, Mossèn Lluís Hernández es posa en contacte amb ella, a través de Toni Bautista, ambdós del PSUC i Dolors col.laboradora, per tal de posar en marxa una campanya informativa de tot el que s’ha portat a terme en els primers quatre anys d’ajuntament democràtic. Dolors Muntané engega la campanya: “Sant Coloma avanza”, la primera campanya de comunicació política i de caràcter institucional, amb una exposició a la Torre Balldovina, recentment inaugurada..

Després vindrà als anys 80, la seva col.laboració a Televisió Espanyola a Sant Cugat, com a guionista del programa “Berenar a Sant Cugat”, el qual projecte era seu, i com a reportera i presentadora de la secció d’Art del programa cultural “Espai”.

El 1989 és fitxada per Josep M. Buil, president del Consell Comarcal del Priorat, com a directora de Comunicació d’aquesta entitat. Per aquestes directrius crea la revista “La Veu del Priorat”, de la que és directora i editora fins el 1996. I per la qual tasca rep la medalla de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

A partir de l’any 1996 crea SDM de Ediciones i SDM Comunicació, gabinet de premsa especialitzat en comunicació mèdica, des del qual es dona pas a la divulgació de moltes tècniques mèdiques innovadores.


ACTIVITATS ACACDÈMIQUES

La Comunicació ha estat sempre la seva gra passió. Després de la seva diplomatura de Relacions Públiques a EADA el 1992, de la mà de Lluís Claudí s’inicia en la Comunicació Estructurada i Sistèmica. És el moment de les ISO 9000 a les empreses. I ella col.labora a Boehringer Ingelheim Espanya, en el Departament de Recursos Humans i dirigint la seva revista de comunicació interna, “Encuentro informativo”..

En aquesta vessant comunicativa i entroncada amb l’art, dona classes a l’Escola de Disseny Elisava, de la Universitat Pompeu Fabra de Catalunya (1.998-2001), a l’Escola de Disseny ESDI, de Sabadell, de la Universitat Rovira i Virgili (1.999) i  a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (2.000). També dóna cursos de Comunicació empresarial a EADA (1.997) i al Mas Carandell de Reus. I de Relacions Públiques a ESERP (1.999 – 2.008).


ALTRES ACTIVITATS

Dolors Muntané va actuar sempre com a feminista col.laborant en diversos moviments. A París, amb el MLAC (Moviment per a la Lliberació i l’Abortament i la Contracepció). A Barcelona, a finals dels anys 70, amb “Vindicación Femenina”, amb Lidia Falcón, Anna Moix, Carmele Marchante i altres. Posteriorment amb l’Institut Català de la Dona amb diverses conferències. Va crear tanmateix DONARTCAT (Dones Artistes de Catalunya: Associació Catalana de Dones Artistes), amb Concha Ibáñez, Emilia Castañeda, Àngels Freixanet i Paloma González.

En els darrers anys és activista política per a la Independència de Catalunya, Sòcia d’Omnium Cultural. Col.laboradora de l’Assamblea Nacional de Catalunya i del Consell per a la República.


LLIBRES PUBLICATS:

1.- DIVULGACIÓ CIENTÍFICA I MÈDICA. ESCRITS EN CASTELLÀ:

“Las alergias y su curación” (Ed. De Vechi, 1982)  ha estat traduït a moltes llengües, entre elles al francès i a l’italià.

“Las enfermedades del corazón y su curación” (Ed. De Vechi, 1983), prologat pel Dr. Modest Anguela (Reus).

“Biología del arte y de la creatividad” (Ed. SDM, 1991). Prologat pel Dr. Josep Lluís Martí Tusquets

“Mesoterapia y celulitis”. Ed. Mayo. 1991.

“La menopausia”. Ed. Icaria, 1994. Llibre fet amb l’assessoria del professor Jesús González Merlo

“Antienvejecimiento, longevidad, salud y felicidad” (Anthropos, 2008), prologat pel Dr. Eusebi Sala- Planell (Barcelona).

“Dietética antiaging y anticáncer” (primera edició: Ed. Díaz de Santos. 2009). Pròleg del Dr. Antonio Marco Chover (València).

“Longevidad sexual masculina”. Andrología y Antienvejecimiento. (Ed. Editorial Club Universitario, 2013). Dedicat al Dr. Norberto Mallo Buccini.

“El lenguaje de la piel”. Antienvejecimiento cutáneo. (Ed. Chiado, 2018). Prologat per la Dra. Cristina Zemba Dermatòloga i especialista en Medicina Integrativa.

“La salud a través de una gota de sangre”. (Ed. Chiado 2016) amb la col.laboració científica del Dr. Raymond Hilu, de manera que el signem com co-autors.

“Dalí y Gala”. Historia de una paranoia nihilista. (Ed. Chiado, 2019). Amb la col.laboració del Dr. Josep M. Cos.

“Dietética antiaging y anticáncer”. Ed. Diaz de Santos: segona edició, ampliada: 2020).

2.- LLIBRES DE DIVULGACIÓ MÈDICA PUBLICATS “ON LINE” EN CASTELLÀ:

“Curar la enfermedad, no el síntoma”. La Medicina Biológica frente a la Medicina Tradicional. (Ed. Libroptica. 2011): www.libroptica.com

“¿Quién se ha llevado mi risa?”. Biología del humor. (Ed. Libroptica, 2012): www.libroptica.com y el mismo título en edición de autor.

3.- LLIBRES SOBRE ART O ARTISTES. PUBLICATS EN CASTELLÀ:

“Roca Sans”. Ed. 1979

“Vayreda C.” (Ed. Múltiple de Publicaciones, 1978)

“Casademont” (Ed. Múltiple de Publicaciones, 1979)

“Eustaquio Segrelles” (Ed. Múltiple de Publicaciones, 2001)

“Paloma González” (Ed. SDM, 2011)

4.- LLIBRES SOBRE ART O ARTISTES PUBLICATS EN CATALÀ:

“Petita història de Doris Malfeito”. (Ed. Mediterrània, 1995)

“Mediterrània” (Ed. Donartcat, 2005)

“Concha Ibáñez”. (Ed. Donartcat, 2006)

“Petita història de la enginyeria a Catalunya”. (Ed. Mediterrània, 2001)

5.- LLIBRES DE NARRATIVA PUBLICATS EN CASTELLÀ:

La literatura ha estat sempre la seva passió:

“Cartas de un viajero solitario del siglo XX” (Ed. Plaza y Janés, 1978).

6.- LLIBRES DE NARRATIVA PUBLICATS “ON LINE” EN CASTELLÀ:

Penélope no tuvo una hija” (Ed Libroptica): www.libroptica.com


7.- LLIBRES D’ASSAIG LITERARI PUBLICATS “ON LINE” EN CASTELLÀ:

“Lélia contra Consuelo”. Retrato de George Sand. (Ed. Libroptica): www.libroptica.com

“Safo de Lesbos. La poetisa del amor y de la belleza”. La Estética como religión. (Ed. Libroptica, 2012): www.libroptica.com

8.- LLIBRES D’ASSAIG EN LA CATEGORIA D’AUTO-AJUDA. PUBLICATS EN CASTELLÀ:

“Desencuentro emocional y sexualidad en la pareja de hoy (Ediciones Amat, 2006)

9.- LLIBRES D’ASSAIG EN LA CATEGORIA D’AUTO-AJUDA. PUBLICATS “ON LINE” EN CASTELLÀ.

Llibre escrita a quatre mans amb la seva filla:

“Divorcio y familia”. (Libroptica, 2017). En coautoria amb Silvia Díez Muntané.

10.- LLIBRES D’ ASSAIG DE CARÀCTER POLÍTIC. PUBLICATS EN CATALÀ:

“Greuges de l’estat espanyol a Catalunya”. (Edició a compte d’autor. 2019).

11.- LLIBRES DE NARRATIVA PUBLICATS EN CATALÀ:

Conte dedicat als seus fills:

“Les aventures de la Silvia i el Pitin”. Conte infantil amb dibuixos (Ed. SDM, 2006)

Novel.la dedicada a la seva àvia Lluïsa Morera i Pi:

“Lluïsa”. Reus – Barcelona. Anada y tornada. (Primera edició a compte d’autor2020).

Novel.la dedicada als seus sogres: Lluís Díez García i Manolita Solano Muntané:

“La Fina ho tenia molt clar” (Ed. A punt, 2020)

12.- TRADUCCIONS:

“La Dama del Nil”. Traducció al català de l’obra de Pauline Gedge. Primera edició: Ed.Emece, 1.997. Segona edició: Ed. Salamandra, Grup 62. 2006

“Lélia”. Traducció del francès al català de l’obra de George Sand (Ed. A punt 2021).

13.- LLIBRES D’ASSAIG FEMINISTA PUBLICATS EN CASTELLÀ:

“Violencia contra las mujeres y sexualidad masculina”. (Ed. SDM. 2004)

“La maté porque era mía” (Ed. Díaz de Santos, 2011)

14. LLIBRES DE VIATGES PUBLICATS EN CATALÀ:

“Priorat”. Llibre editat per la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de donar a conèixer les comarques de Catalunya i que aquest fou el primer editat de tota la col.lecció. 1992.

“Priorat”. Conte per infants. Amb dibuixos. Editat pel Consell Comarcal del Priorat. 1992.

15.- LLIBRES D’ASSAIG DE COMUNICACIÓ. PUBLICATS EN CASTELLÀ:

“El libro para conducir Reuniones con éxito”. Ed. Díaz de Santos. 2006

“Creatividad y Comunicación”: a punt de publicar (abril 2021)

16.- A l’abril del 2020. A PUNT PER PUBLICAR:

EN CATALÀ:

Narrativa històrica: segona edició de “Lluïsa”. Reus-Barcelona. Anada i tornada.

POESIA: “Poemes”

Assaig antropològic: “Mediterrània”

Assaig biogràfic i històric de la Medicina a Catalunya: “La meva vida entre bates blanques”.

EN CASTELLÀ:

Assaig antropològic: “Mediterráneo”

Assaig biogràfic: “Memorias”.


Enllaços externs:

http://www.mdmuntane.com

www.saludable-mente.es

https://www.elcorteingles.es/bio/m-d-muntane/

https://www.casadellibro.com/libro-la-mate-porque-era-mia/9788499690100/2026743

https://www.casadellibro.com/libros-ebooks/md-muntane/107657

https://www.iberlibro.com/buscar-libro/autor/M-D-MUNTANE?cm_sp=brcr-_-bdp-_-author

https://www.amazon.es/Libros-M-D-Muntane/s?rh=n%3A599364031%2Cp_27%3AM.+D.+Muntane

http://www.saludable-mente.es/24/md-muntan

https://libreriasoriano.com/es/autor/m-d-muntane/

https://todoebook.com/M_D_-MUNTANE-AUTORLIBRO-ES-178052-ORD-0-PAGINA-1.html

https://www.publishway.es/autores/m-d-muntane

https://www.marcialpons.es/autores/muntane-md/1113775/

https://www.laie.es/es/autor/m-d-muntane/422130

https://libreriasoriano.com/es/autor/m-d-muntane/

https://www.goodreads.com/author/show/17031951.M_D_Muntan_?a=9&origin=related_works

https://www.amazon.com/trav%C3%A9s-sangre-Abordaje-multidisciplinar-Spanish-ebook/dp/B01N7YSP0G

https://www.todocoleccion.net/libros-segunda-mano-medicina/las-alergias-su-curacion-m-d-muntane-como-curar-alergia-salud~x87371432

https://www.cuspide.com/resultados.aspx?c=M%20%20D%20%20MUNTANE&por=AutorEstricto&aut=473741

https://www.amazon.com.mx/Dal%C3%AD-Gala-Historia-paranoia-nihilista-ebook/dp/B07VB34X47

https://www.ebay.es/itm/Biologia-del-arte-y-de-la-creatividad-Muntane-M-D-/293526415067

https://www.abebooks.com/first-edition/Cartas-viajero-solitario-siglo-XX-Muntan%C3%A9/10567560390/bd

https://www.unebook.es/es/libro/antienvejecimiento-longevidad-salud-y-felicidad_237924

https://www.asisalibros.com/medicina/otros/longevidad_sexual_masculina-_m-d-_muntane.html

https://www.editdiazdesantos.com/libros/muntane-coca-maria-dolores-la-mate-porque-era-mia-L27000100401.html

https://www.llardelllibre.cat/cat/autor/muntane-m-d/

https://www.libreriacanaima.com/autor/muntane-m-d/

https://www.bibliotecadigitaldebogota.gov.co/resources/3170268/

https://www.elsotano.com/autor/muntane-m-d-_91388

http://www.centrallibrera.net/es/autor/m-d-muntane/

https://www.cervantesycia.com/libro/libro-para-conducir-reuniones-con-exito-el_27911

https://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-911558857-la-mate-porque-era-mia-md-muntane-_JM

https://www.margenlibros.com/libro/violencia-contra-las-mujeres-y-sexualidad-masculina_46626

https://www.buscalibre.us/libro-el-libro-para-conducir-reuniones-con-exito/9788479787202/p/1263042

https://www.librerialuces.com/es/libro/desencuentro-emocional-y-sexualidad-en-la-pareja-actual_451862

https://www.imosver.com/es/ebook/la-mate-porque-era-mia_E0002470695

https://www.peruebooks.com/autor/2103/md-muntane

https://www.pinterest.es/pin/551550285591475630/

https://books.google.es/books/about/La_mat%C3%A9_porque_era_m%C3%ADa.html?id=dOuODwAAQBAJ&redir_esc=y

https://www.amazon.fr/Diet%C3%A9tica-antiaging-antic%C3%A1ncer-M-D-MUNTANE/dp/8479789123

https://www.waldhuter.com.ar/Papel/9788476588765/ANTIENVEJECIMIENTO++LONGEVIDAD++SALUD+Y+FELICIDAD

https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7791480

https://www.waldhuter.com.ar/Papel/9788476588765/ANTIENVEJECIMIENTO++LONGEVIDAD++SALUD+Y+FELICIDAD

https://hocus.kia-fuhrmann-winsen.de/415229/

https://www.gandhi.com.mx/dietetica-antiaging-y-anticancer

https://www.zaracopy.com/es/ebooks/la-mate-porque-era-mia_E0002470695

https://librossargantana.com/2013/07/10/cartas-de-un-viajero-solitario-del-siglo-xx-m-d-muntane-comprar/

https://editorial.tirant.com/es/autorList/m-d-muntane-31321

https://www.abebooks.fr/9788479787202/LIBRO-CONDUCIR-REUNIONES-%C3%89XITO-MUNTANE-8479787201/plp

https://www.pinterest.cl/pin/598838081671523901/

https://ultimo.pfadkolleg.de/383082/

https://www.coursehero.com/file/43511585/Psicobiologia-de-la-ira-de-la-violencia-agresividad-y-pdf/

https://www.soyloqueleo.com/autor/727164/maria-dolores-muntane-coca

https://www.soyloqueleo.com/autor/86559/maria-dolores-muntane-coca

https://www.galateallibres.com/es/llibres-dassaig/260260-violencia-contra-las-mujeres-y-sexualidad-masculina.html

https://www.facebook.com/cercleartisticsantlluc/photos/a.598854646867353/2551052704980861/?type=3

http://www.libroptica.com/Quien%20se%20ha%20llevado%20mi%20risa.html

http://www.libroptica.com/DivorcioYFamilia.html

https://www.cervantes.com/libro/9788493357818/violencia-contra-las-mujeres-y-sexualidad-masculina/

https://hocus.cdu-luechow-dannenberg.de/1292808/

http://yamtohv.pro/?a_aid=1953480f&a_bid=c28f910b&chan=two&data1=M.+D.+Muntane+-+Violencia+Contra+Las+Mujeres+Y+Sexualidad+Masculina&data2=DASH&p=af

https://www.patalibro.com.ar/l/longevidad-sexual-masculina-nuevo/205920/9788415941378

https://irresistibles.hallamrowing.co.uk/746242/

http://99917378.qiolibrocerto.xyz/prolibro.php?q=LAS%20ENFERMEDADES%20DEL%20CORAZ%C3%93N.%20COMO%20PREVENIRLAS%20COMO%20CURARLAS&s=M.%20D.%20MUNTAN%C3%89

https://www.anthropos-editorial.com/DETALLE/ANTIENVEJECIMIENTO,-LONGEVIDAD,-SALUD-Y-FELICIDAD-BA-054

http://bibliotecas.ucasal.edu.ar/opac_css/index.php?lvl=author_see&id=23747

https://interdependientes.tangoonthethames.co.uk/1487358/

https://books.apple.com/gb/book/longevidad-sexual-masculina/id730441505?ign-gact=1

https://caucelibros.com/catalogo/salud/dietetica-antiaging-y-anticancer/

https://reusdigital.cat/noticies/presentaci-del-llibre-antienvejecimiento-longevidad-salud-y-felicidad

http://catalogo.unipiloto.edu.co/bib/39580

https://hocus.hackersquest.de/337079/

https://www.ibs.it/allergie-libri-vintage-m-d-muntane/e/5000089458241

https://www.beautymarket.es/estetica/salon-look-acogera-la-presentacion-del-ultimo-libro-de-la-periodista-cientifica-md-muntane-estetica-1421.php

https://books.google.co.ve/books?id=W4cDlsOVcOgC&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

https://www.amazon.com.br/Gala-Historia-paranoia-nihilista-Spanish-ebook/dp/B07VB34X47

https://www.casadellibro.com/libros-ebooks/md-muntane/107657?campaignid=69209470&adgroupid=7897915510&feeditemid=&targetid=aud-309915933978%3Adsa-113427128470&matchtype=b&network=g&device=c&devicemodel=&ifmobile%3A%5Bmobile%5D=&ifnotmobile%3A%5Bnotmobile%5D=%5Bnotmobile%5D&ifsearch%3A%5Bsearch%5D=%5Bsearch%5D&ifcontent%3A%5Bdisplay%5D=&creative=510954019151&keyword=&placement=&target=&adposition=&gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPDb8roCPa2DfnV3XPs8UV6T7nykCrXTLO-JXuKExKYrGssJwV_DL6hoCXvQQAvD_BwE

https://www.fundaciosetba.org/es/material-de-prensa-2011-2012/

https://www.caselles.com/agenda.php?lang=ca&type=list&start=42

http://1079366227.eroleerate.xyz/prolibro.php?q=LAS%20ALERGIAS%20Y%20SU%20CURACI%C3%93N&s=M.D.%20MUNTAN%C3%89

https://www.google.com/search?sa=N&sxsrf=ALeKk01Y1MgBiZMmuLgQiOB1XhdDIFu_2w:1618165541479&source=univ&tbm=isch&q=M.+D.+Muntan%C3%A9&ved=2ahUKEwiG9qWy6PbvAhUk2uAKHSCfC7A4eBCMmQR6BAgKEAE&biw=928&bih=553

https://books.google.es/books?id=rbzp01IgmZIC&pg=PR3&lpg=PR3&dq=M.+D.+Muntan%C3%A9&source=bl&ots=TqckYnh4nV&sig=ACfU3U1aaJvJ5urPkN-5mAP6DiBDZutk5A&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwiG9qWy6PbvAhUk2uAKHSCfC7A4eBDoATAQegQIBRAD#v=onepage&q=M.%20D.%20Muntan%C3%A9&f=falseç

https://www.google.com/search?q=M.+D.+Muntan%C3%A9&sxsrf=ALeKk02L8F4MUHIkQLA_THJnNbIErACjYg:1618165282710&ei=Ij5zYOP0Kp3kgweh2JaAAQ&start=120&sa=N&ved=2ahUKEwjjjfS25_bvAhUd8uAKHSGsBRA4bhDw0wN6BAgBEE4&biw=928&bih=610

https://books.google.es/books?id=61dGAQAAMAAJ&pg=PA1964&lpg=PA1964&dq=M.+D.+Muntan%C3%A9&source=bl&ots=m35uh_9DrY&sig=ACfU3U2zvypxh2PBwRzrmc0u1fVNOxW4ow&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwjyqe-H6vbvAhUB8BQKHYdaBbE4ggEQ6AEwAHoECAEQAw#v=onepage&q=M.%20D.%20Muntan%C3%A9&f=false

https://books.google.es/books?id=BnZiq1SEzZUC&pg=PA591&lpg=PA591&dq=M.+D.+Muntan%C3%A9&source=bl&ots=Sd1dzrNiXX&sig=ACfU3U073sY2KxR_Iv5oQfzOHsU0HD9jvQ&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwjyqe-H6vbvAhUB8BQKHYdaBbE4ggEQ6AEwAXoECAQQAw#v=onepage&q=M.%20D.%20Muntan%C3%A9&f=false

http://247032148.leersabescual.xyz/prolibro.php?q=LAS%20ALERGIAS%20Y%20SU%20CURACI%C3%93N&s=M.D.%20MUNTAN%C3%89

https://books.google.es/books?id=dOuODwAAQBAJ&pg=PR5&lpg=PR5&dq=M.+D.+Muntan%C3%A9&source=bl&ots=98KoxUQ-i_&sig=ACfU3U0ebrnvgSj8diMpKQxBhJh__3jlhA&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwjyqe-H6vbvAhUB8BQKHYdaBbE4ggEQ6AEwA3oECAUQAw#v=onepage&q=M.%20D.%20Muntan%C3%A9&f=false

https://books.google.es/books?id=dOuODwAAQBAJ&pg=PR5&lpg=PR5&dq=M.+D.+Muntan%C3%A9&source=bl&ots=98KoxUQ-i_&sig=ACfU3U0ebrnvgSj8diMpKQxBhJh__3jlhA&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwjyqe-H6vbvAhUB8BQKHYdaBbE4ggEQ6AEwA3oECAUQAw#v=onepage&q=M.%20D.%20Muntan%C3%A9&f=false

https://v.ceomuwennite.pro/947.html

https://www.todostuslibros.com/autor/muntane-coca-maria-dolors

https://www.facebook.com/dolors.muntanecoca1

https://localizacion.mysospet.com/experta/dolors-muntane-i-coca/

https://amara.org/en/videos/YNjAgwbE1jKR/ca/1919906/5700283/

https://www.instagram.com/dolorsmuntanecoca/

https://www.fnac.es/ia620811/Maria-Dolores-Muntane-Coca

https://www.amazon.es/Diet%C3%A9tica-antiaging-antic%C3%A1ncer-Dolors-Muntan%C3%A9/dp/8479789123

https://www.soyloqueleo.com/autor/86559/maria-dolores-muntane-coca

https://www.soyloqueleo.com/autor/86559/maria-dolores-muntane-coca

https://articulo.mercadolibre.com.mx/MLM-598334902-dietetica-antiaging-y-anticancer-maria-dolors-muntane-coca-_JM

https://catalunyabarcelona.com/dolors-muntane-coca-en-2/

https://www.casadellibro.com/libro-dietetica-antiaging-y-anticancer/9788490522530/11182473

https://www.buscalibre.co/libro-dietetica-antiaging-y-anticancer/9788479789121/p/3471118

https://www.eselibro.es/autor/m-dolores-muntane-coca

https://www.editorialecu.com/libros/autor/m-a-dolores-muntane-coca/

http://intranet.aula-ee.com/pmb/opac_css/index.php?lvl=author_see&id=3521

https://ccuc.csuc.cat/search~S23*spi?/aMuntane%20Calvo,%20Enrique/amuntane+calvo+enrique/-3%2C0%2C0%2CB/browse/indexsort=-

https://www.imdb.com/name/nm11196350/

http://worldcat.org/identities/lccn-n79040714/

https://www.waldhuter.com.ar/resultados.aspx?c=Mar%C3%ADa+Dolores+Muntane+Coca&por=AutorEstricto&aut=396692

https://axecynyvaziwh.amebaownd.com/posts/15407573/

https://www.lulu.com/en/ca/shop/mar%C3%ADa-dolores-muntan%C3%A9-coca/pen%C3%A9lope-no-tuv