Vés al contingut

Usuari:MinoriaAbsoluta/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Minoria Absoluta és una productora independent que aposta pel talent i la qualitat, creada pel periodista i historiador Toni Soler i dirigida pel periodista Francesc Escribano. Compta amb una llarga trajectòria en la producció de programes d’humor, d’entreteniment i d’actualitat, tant en televisió com en ràdio. Exemples d’aquesta llarga trajectòria són els programes "Polònia" (actualment a la seva 11a temporada) i "Crackòvia" (8a temporada) a TV3 i a la ràdio el programa "La Segona Hora" a RAC1, tots quatre programes amb uns resultats d’audiència magnífics. Des de 2010, MINORIA ABSOLUTA ha ampliat i diversificat la seva capacitat de producció a altres àmbits i altres gèneres de l’entreteniment: la ficció, el documental i el teatre musical.

Alguns exemples de les noves propostes sorgides són, en el camp del pur entreteniment: “La Escobilla Nacional” i “Señoras que” per a Antena 3, “Frikiliks” a Cuatro o l’especial de cap d’any “Hotel 13 estrellas, 12 uvas” per a TVE. Per a La2 de TVE "Tengo una pregunta para mí" i “Pienso, luego existo”, dos programes de pensament i filosofia que conviden a la reflexió.

En l'àmbit del documental ha produït "Cop al Banc Central” sobre l’assalt al Banc Central de Barcelona el 1981 per a TV3 i TVE i “Generació D” per a TV3, que fa un seguiment de les vides de diferents nois i noies que pertanyen a les primeres generacions de la democràcia espanyola.

MINORIA ABSOLUTA també és productora del documental “elBulli, el último vals” sobre el tancament del famós restaurant de Ferran Adrià i el documental “L’equip ideal” amb la col·laboració d’UNICEF i la Fundació del FC Barcelona per a TV3. El documental mostra la tasca d’UNICEF a Ghana en relació a diferents projectes educatius.

En el terreny de la ficció, MINORIA ABSOLUTA ha produït la TV movie per a TV3 i TVE “14 d’abril. Macià contra Companys”, dirigida per Manuel Huerga i presentada al Festival de San Sebastián, dins de la secció Zabaltegi. La pel·lícula també va obtenir el Premi Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català a la millor pel·lícula per a televisió.

L’any 2014 s’ha estrenat la minisèrie “Descalç sobre la terra vermella”, sobre la vida i la tasca del bisbe Pere Casaldàliga a Brasil, dirigida per Oriol Ferrer i basada en la novel·la homònima de Francesc Escribano, una coproducció amb Raiz Produçöes per a TV3, TVE i TV Brasil, que ha guanyat els següents premis:

-Gold Medal 2014 al New York Festival International TV & Films Awards a la categoria de minisèries. -2 premis Fipa (Festival International de Programmes Audiovisuels) de Biarritz al millor actor (Eduard Fernández) i millor música (David Cervera). -Premi al millor film per a televisió al Festival Internacional Zoom Igualada. -Finalista com a millor minisèrie al Festival Prix Europa. -Premi al millor guió i millor TV movie al festival Seoul International Drama Awards 2014. -Premi Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català a la millor pel·lícula per a televisió (2015).

MINORIA ABSOLUTA també és la responsable del documental “Pere Casaldàliga, les causes i la vida”, dirigit per Francesc Escribano, sobre la motivació i el compromís de Casaldàliga.

El novembre de 2012 MINORIA ABSOLUTA, de la mà de la productora teatral Dagoll Dagom, fa el salt als escenaris teatrals amb l’estrena de l’obra “La familia irreal. El musical”, que ha estat en cartellera més d’un any i que han vist més de 200.000 espectadors. Una altra producció teatral de l’empresa és “Magical History Club” representada al teatre Coliseum de Barcelona la primavera de 2014. L’última producció teatral ha estat “Polònia, el musical” que ha estat representant-se al teatre Poliorama de Barcelona de novembre de 2014 a maig de 2015 i ha estat vist per més de 75.000 espectadors.

Paral·lelament a la producció audiovisual, MINORIA ABSOLUTA ha fet la seva incursió al món editorial amb la publicació de diferents llibres relacionats sempre amb els seus productes televisius: “Minoria absoluta al país del tripartit” (2005), “El llibre mediàtic de Polònia” (2007), “Cabòries. La volta al món en 80 gags” (2008), “Polònia: tenim un problema” (2008), “Crackòvia” (2009), “El Crackòvia de les 6 copes” (2010), “Visc a Polònia” (2010), “Amb conte! El llibre de contes de Crackòvia” (2011), “El llibre de jocs de Crackòvia” (2012) i “Polònia independent” (2013).

MINORIA ABSOLUTA també ha produït, l’any 2013,el cicle de conferències “BornHumor” un encàrrec de El Born Centre Cultural de Barcelona, en el que es parlava de humor i conflictes polítics.

MINORIA ABSOLUTA ha creat i produït “The World’s Best Chefs”, una sèrie de 12 capítols presentada per la xef nord-americana Katie Button que retrata 12 dels millors cuiners del món. Aquesta producció de MINORIA ABSOLUTA i Visual 13 per a FOX International Channels s’ha estrenat la tardor de 2014 a FOX Life, 24kitchen i altres canals arreu del món.

El juliol de 2015 el programa “Crackòvia” travessa l’Atlàntic i coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica fa 4 capítols de “Crackovia América” 4 capítols amb el mateix format de “Crackòvia” basats en l’actualitat esportiva de la Copa Amèrica. Una coproducció amb Imagina US que es va emetre per FOX a tots els països llatinoamericans. El juliol de 2016 es va repetir l’experiència, aquesta vegada l’emissió va ser a través del canal mexicà Televisa.

El 2016 comença amb “Suñol Un crit valent”, una innovadora ficció documental produïda pel F.C. Barcelona i realitzat per Minoria Absoluta. Un crit valent mostra la figura de Josep Suñol, que va ser president del Barça poc més d’un any, però la seva empremta al Club va ser fonamental. Aquest industrial català, propietari d’una empresa sucrera i dirigent catalanista els anys 20 i 30, va transformar el Barça, de club esportiu a institució ciutadana referent de tot el país. Aquesta documental es va emetre per TV3 i Barça TV. També el 2016 MINORIA ABSOLUTA inicia la producció de la tvmovie “Cervantes contra Lope” per a TVE. Dirigida per Manuel Huerga i protagonitzada per Emilio Gutiérrez Caba i Jose Coronado. Aquesta pel·lícula és un retrat de la relació amor/odi que va caracteritzar la vida i obra dels dos escriptors, la seva emissió està prevista per a finals de 2016 dins de la programació especial de RTVE per commemorar el quart centenari de la mort de Cervantes. Una de les últimes produccions és el documental “Buscando a Cervantes” - inspirat en el mateix format que “Suñol, un crit valent”- en la que l’actor Alberto San Juan es posa a la pell de Miguel de Cervantes a través d’una doble dimensió: com entrevistador que es troba amb els experts en la vida i obra de Cervantes i també donant vida al mateix escriptor construint així un relat a dues bandes. “Buscando a Cervantes” es va emetre l’abril de 2016 a La Sexta.

També en el camp del documental MINORIA ABSOLUTA està produint “España dividida, la guerra civil en color”, una sèrie documental de 3 capítols per a Discovery Max que s’estrenarà el novembre 2016 coincidint amb el 80è aniversari de l’inici de la guerra civil espanyola.