Usuari:Monegon/proves 2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Flors Sirera[modifica]

Flors Sirera i Fortuny (Tremp, 25 d’abril de 1963- Ruanda, 18 de gener de 1997) infermera i cooperant. A l’edat de sis anys es va traslladar amb la seva família a Manresa, on van obrir un forn de pa al centre de la ciutat.

Flors Sirera va estudiar infermeria a l’Escola d’Infermeria de Barcelona. Va ampliar la seva formació i desenvolupar la seva carrera professional a diferents centres sanitaris a través de l’ONGD (Organització no governamental per al desenvolupament).

Dins l’ONGD va col·laborar amb Metges del món en diferents localitzacions. L’any 1994 va treballar al centre de salut Las Escaleritas de Les Palmes de Gran Canaria. A nivell internacional va estar en el camp de refugiats de Mugunga a el Zaire. Arrel de les seves vivències a el Zaire, l’any 1996 va decidir continuar col·laborant amb les causes humanitàries a l’Àfrica, més concretament a Ruanda, país que es trobava en una difícil situació política i social.

L’any 1997 Flors Sirera juntament amb els cooperants Manuel Madrazo i Luis Valtueña, va ser assassinada pel Frente Patriótico RuandéRef(FPR)[1] 

Referències[modifica]

  1. «Flors Sirera - Bages Solidari». Bages Solidari.

Bibliografia[modifica]

«L'assassinat de la cooperant Flors Sirera» (en català), 14-11-2011. [Consulta: Desembre 2016].

Enllaços Externs[modifica]

https://casaflorsirera.wordpress.com/