Usuari:Natalianerea/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El camí de ronda esta situat a Salou , un poble de Catalunya situat al nord-est d'Espanya a a la bora de costa Mediterranea. Aquest camí va per tot el litoral, desde la platja de llevant al centre fins al far de Salou, fent un recoregut de 1 km i mig. És un camí on pots disfrutar d'unes vistes extraordinaries al mar. Aquest camí té 4 etapes:

Etapa 1: El camí de ronda comença al carrer Colón, on hi podem observar diverses cafeteries i restaurants. Etapa 2: A la continuïtat del carrer Colón, trobarem una pasarela de fusta amb dierses roques, que formen "La silla del Rei en Jaume" Etapa 3: Desprès hi han una cala que forma part del Cap Salou, i seguidament trovarem un "mur" de roques amb unes escales que arriven a Po-Roig, on podrem observar la Platja llarga Etapa 4: Continuem caminant i trovarem una cala anomenada Cala Crancs on hi ha diverses roques que formen pareds.

Aquest recorregut és l'ideal per veure les zones més boniques de Salou i també és l'ideal per fer esport.

Aquest camí anteriorment l'utilitzava la Guardia Civil per a controlar la frontera marítima i evitar el contrabant.Els seus orígens es situen al segle XIX quan es va habilitar un petit sender a través dels penya-segats i costes de la costa de Catalunya per controlar les poblacions de la costa. Al segle XX, especialment en la postguerra, va adquirir una importància cabdal en servir bàsicament de control de l'estraperlo, activitat en auge a causa de la pèssima situació d'Espanya després de la Guerra Civil espanyola.

Map