Usuari:Nulori/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

FORMAT_PLACEHOLDER_

L'aprenentatge social (pedagogia social)[modifica]

De Viquipèdia lliure Saltar a navegació , recerca Per a altres aplicacions, vegi L'aprenentatge social (desambiguació) .

Aquest article necessita referències addicionals per a la seva verificació . Traducción automática Si us plau, ajudar a {0}millorar aquest article{/0} mitjançant {1}l'addició de cites de fonts fiables{/1} . Caracteres: 93

material de referències pot ser impugnat i eliminat. (Octubre de 2010) ( Més informació sobre com i quan suprimir aquest missatge de plantilla )

L'aprenentatge social (o la pedagogia social) és l'aprenentatge que té lloc a una escala més àmplia que l'aprenentatge individual o en grup, fins a una escala social, a través de la interacció social entre companys. Es pot o no conduir a un canvi en les actituds i comportament. Més específicament, per a ser considerat l'aprenentatge social, un procés ha de: (1) demostrar que un canvi en la comprensió ha tingut lloc en els individus involucrats; (2) demostren que aquest canvi va més enllà de l'individu i queda situat dins de les unitats socials més àmplies o comunitats de pràctica; i (3) es produeixen a través d'interaccions socials i processos entre els actors dins d'una xarxa social (Reed et al., 2010).

  1. Una història d'aprenentatge social
  2. Cap a una comprensió més clara d'aprenentatge social.
  3. Quant de temps dura l'aprenentatge social?
  4. Vegeu també
  5. Nous avanços en l'aprenentatge social
  6. Referències
  7. Altres lectures.
  8. Enllaços externs

Una història d'aprenentatge social [ editar ][modifica]

El text següent és de Reed et al. (2010), on les referències a altres materials citats aquí es poden trobar:

Els primers treballs conceptualitza l'aprenentatge social com individual d'aprenentatge té lloc en un context social i, per tant, està influenciada per les normes socials, per exemple, per la imitació de models de conducta (Bandura 1977). No obstant això, aquesta conceptualització no és particularment útil, perquè la major part de l'aprenentatge té lloc en un context social. Recentment, una escola de pensament diferent ha sorgit, com es reflecteix en una sèrie d'articles en l'ecologia i la societat (per exemple, Pahl-Wostl de 2006, Ison i Watson 2007, Mostert et al. 2007, Pahl-Wostl et al. 2007a, b, Steyaert i Ollivier 2007, Tàbara i Pahl-Wostl 2007, Pahl-Wostl et al. 2008) i en altres llocs, incloent treballs dels autors d'aquest article (per exemple, Reed et al. 2006, Stringer et al. 2006, Prell et al. 2008; Newig et al. De 2010, i Tot Matous 2015).

Aquesta literatura conceptualitza, sovint de manera implícita, l'aprenentatge social com un procés de canvi social en el qual les persones aprenen l'un de l'altre de manera que es poden beneficiar els sistemes socio-ecològics més amplis. Procedents dels conceptes d'aprenentatge organitzacional (Argyris i Schön 1978, 1996, Senge 1990, Wenger, 1998), aquesta segona escola de pensament és informat per les teories socials de l'aprenentatge, que defineixen l'aprenentatge participació social activa en les pràctiques d'una comunitat (Renti i Wenger 1991, Wenger 1998), i posar l'accent en la interacció dinàmica entre les persones i el medi ambient en la construcció de sentit i identitat (Mur i Jeffrey 2008). No obstant això, gran part d'aquesta literatura ignora els avenços conceptuals en la literatura de l'educació i la psicologia (Fazey et al., 2007), i queda poc consens o claredat sobre la base conceptual de l'aprenentatge social (Wals i van der Leij 2007). D'altra banda, tot i les interaccions dinàmiques s'han destacat en la literatura de l'aprenentatge social, només el més recent treball ha intentat modelar explícitament la dinàmica de l'aprenentatge social en l'evolució de les xarxes socials basades en l'evidència empírica. [1]

Un dels primers cursos d'aprenentatge social s'està oferint al Columbia University Teachers College com peer to peer d'aprenentatge i l'intercanvi s'estan convertint acceptat com a imprescindible en el procés d'aprenentatge.

Cap a una comprensió més clara d'aprenentatge social [ editar ][modifica]

Els investigadors han definit l'aprenentatge social en múltiples formes, se superposen i confós aprenentatge social amb les condicions i els mètodes necessaris per facilitar l'aprenentatge social o els seus possibles resultats. És important distingir l'aprenentatge social com un concepte de les condicions o mètodes que poden facilitar l'aprenentatge social, per exemple, la participació dels interessats i els possibles resultats dels processos d'aprenentatge social, per exemple, el comportament proambiental. Sobre la base d'aquesta discussió, si l'aprenentatge és per ser considerat "aprenentatge social", llavors s'ha de:

i) demostrar que un canvi en la comprensió ha tingut lloc en els individus involucrats. Això pot ser a un nivell superficial, per exemple, a través de recordatori de nova informació, o nivells més profunds, per exemple, demostrat pel canvi en les actituds, visions del món o creences epistemològiques; ii) Anar més enllà de l'individu a ser situat dins de les unitats socials més àmplies o comunitats de pràctica dins de la societat; i iii) es produeixen a través d'interaccions socials i processos entre els actors dins d'una xarxa social, ja sigui a través de la interacció directa, per exemple, la conversa, oa través d'altres mitjans, per exemple, mitjans de comunicació, telèfon, o aplicacions Web 2.0.

Com a tal aprenentatge, social pot ser definida com un canvi en la comprensió que va més enllà de l'individu per convertir-se situada dins de les unitats socials més àmplies o comunitats de pràctica a través de les interaccions socials entre els actors dins de les xarxes socials.

(Sobre la base de Reed et al., 2010)

Quant de temps dura l'aprenentatge social? [ Edita ][modifica]

La qüestió de com porta l'aprenentatge social de llarg és important per al disseny d'iniciatives d'aprenentatge i les intervencions de política. El procés d'anar més enllà de l'aprenentatge individual a una comprensió més àmplia situada en una comunitat de pràctica pot portar el seu temps per desenvolupar-se. Un estudi longitudinal mirant a un grup ecologista preocupat per la degradació del sòl es va trobar que l'aprenentatge social va ser documentada després d'aproximadament 1 any, però es va limitar inicialment a una major comprensió del problema si no es millora el coneixement per fer front a ella. Més coneixements necessaris per abordar el problema d'enfocament va sorgir durant el tercer any del programa. Això suggereix que les iniciatives d'aprenentatge podria prendre al voltant de 3 anys per desenvolupar nous coneixements suficients incrustat en una comunitat de pràctica per fer front a problemes complexos. [2]

Vegeu també [ modifica ][modifica]

  • Pedagogia
  • Andragogia
  • Chamilo -un sistema de gestió que incorpora un aprenentatge social d'aprenentatge de codi obert funcions programar
  • Docsity - una xarxa social d'aprenentatge per als estudiants i professionals internacionals
  • Eines d'aprenentatge social
  • Habilitats socials
  • Pedagogia social

Els nous avanços en l'aprenentatge social [ editar ][modifica]

Amb el creixent ús de les xarxes socials, l'aprenentatge social és també cada vegada més interpretat com l'aprenentatge amb mitjans de comunicació social. L'aprenentatge social a través de plataformes obertes com Facebook o plataformes tancades, com a xarxa d'aprenentatge social corporativa està creixent ràpidament. Mitjans de comunicació social pot ser utilitzat pels empleats per contribuir, botiga, descobrir, buscar, aprendre i tornar a aprendre, l'acció i el coneixement i les habilitats opinió, la informació i el coneixement explícit ocult. Des del punt d'una d'aprenent d'empleat o - això també es considera com a " gestió personal del coneixement " o "treball intel·ligent" - per exemple, l'ús de blocs per reflectir el seu treball, o l'ús de contingut generat per usuaris a través de plataformes com Wikipedia o YouTube per aprendre sobre la demanda, per exemple, quan si té alguna pregunta o problema. Des d'un punt de vista organitzatiu, l'aprenentatge social es pot afegir com un element per a l'aprenentatge formal com cursos o programes d'estudi - per afegir discussions, intercanvi d'experiències i lliçons apreses. També aprenentatge social es pot conduir més independent - per exemple, per crear comunitats de pràctica per a grups similars com els nous empleats (anomenats onboarding ), equip o membres de l'equip de projecte o altres grups similars. L'objectiu de les organitzacions és fer més efectiu l'aprenentatge. La nova connotació d'aprenentatge social també és empès per les companyies de programari que volen vendre eines d'aprenentatge social (com SAP AG o Microsoft ). No obstant això els metges estan d'acord en què l'aprenentatge social és més que mitjans de comunicació social.

Font ??

Referències [ modifica ][modifica]

  1. Matous, P.; Tot,  Y. (2015). "L'exploració de mecanismes dinàmics de xarxes d'aprenentatge per a la conservació dels recursos". Ecologia i Societat. 20 (2): 36. doi : 10.5751 / ES-07.602-200.236 .
  2. Measham, TG. (2013). "Quant de temps dura l'aprenentatge social?". Societat i Recursos Naturals. 26 (12) :. 1468-1477 doi : 10.1080 / 08941920.2013.799726 .

Per llegir més [ modifica ][modifica]

Els següents són enllaços que ajudaran als investigadors a localitzar informació addicional sobre com modificar la pedagogia social.

  • Bass, R. (2014) "Pedagogies Socials en Pràctiques ePortfolio: Principis de Disseny i impacte." Consultat el 22 de de gener de 2015.
  • Bass, R., i Elmendorf, H. (sense data). "El disseny de dificultat: pedagogies socials com a marc per al disseny del curs." Consultat el 7 de gener del 2015.
  • Bhika, R.; Francis, A.; Miller, D. (2013) "Facultat de Desenvolupament Professional: Avançant en Pedagogia Social Integral Utilitzant ePortafolis" (PDF). Revista Internacional de portafoli electrònic.
  • Collis, B.; Moonen, J. (2002) "Aprenentatge flexible en el món digital" . Aprenentatge obert. 17 (3) :. 217-230 doi : 10.1080 / 0268051022000048228 .
  • del Moral, ME, Cernea, A., i Villalustre, L. (2013) "Connectivistes objectes d'aprenentatge i estils d'aprenentatge." Revista Interdisciplinària d'E-Learning i Objectes d'Aprenentatge, 9, 105+.
  • Hemmi, A.; Bayne, S.; Terra, R. (2009) "L'apropiació i reutilització de les tecnologies socials en l'educació superior". Journal of Computer Assisted Learning. 25 (1) :. 19-30 doi : 10.1111 / j.1365-2729.2008.00306.x .
  • Juwah, C .. (Ed.) (2006) Les interaccions en línia de l'educació: implicacions per a la teoria i pràctica. Nova York: Routledge.
  • Khan, BH (Ed.) (2007) Aprenentatge flexible en una societat de la informació. Hershey, PA: Idea Group.
  • Kima, P.; Hong, J.; Bonk, C.; Lima, G. (2011)"Efectes de les variacions grup de reflexió en l'aprenentatge basat en projectes integrats en un espai d'aprenentatge web 2.0" . Interactius Ambients d'Aprenentatge. 19 (4) :333-349 doi : 10.1080 / 10494820903210782 .
  • Lin, JM; Wang, P.; Lin, I. (2012) "Pedagogia * Tecnologia: Un model de dues dimensions per a la integració de les TIC dels professors" . British Journal of Educational Technology. 43 (1) : 97-108 doi : 10.1111 / j.1467-8535.2010.01159.x .
  • Smith, KM; Jeffery, DI (2013) "Pedagogies crítiques a la universitat neoliberal: Què passa quan es van digital?" . Geògraf canadenc. 57 (3) : 372-380 doi : 10.1111 / cag.12023 .
  • Weigel, M.; Gardner, H. (2009) "El millor de tots dos alfabetitzacions" . El lideratge educatiu  66 (6): 38–41.

Enllaços externs [ modifica ][modifica]

  • [1] Trobar més informació sobre L'aprenentatge social a la Viquipèdia projectes germans Definicions de Viccionari Mitjans dels Comuns Notícies de Viquinotícies Les cites de Wikiquote Textos de Wikisource Els llibres de text de Viquillibres Recursos per a l'aprenentatge de la Wikiversidad [1] Reed, MS, CA Evely, G. Cundill, I. Fazey, J. Glass, A. Laing, J. Newig, B. Parrish, C. Prell, C. Raymond i LC Stringer.Què és l'aprenentatge social?. Ecologia i Societat 15 (4) :. R1 http://www.ecologyandsociety.org/vol15/iss4/resp1/
  • [2] Plataforma d'Aprenentatge Social, que actuarà com un pont entre els proveïdors de coneixement i els sol·licitants. [En línia] URL: http://www.coursee.co
  • Pontefract, Dan. Febrer de 2012: els mitjans de comunicació social no és l'aprenentatge social . (Consultat el 18/12/2012)
  • Hart, Jane. 2012. Llista, votat per practionioners aprenentatge: Top 100 Eines per a l'Aprenentatge 2012 (Consultat el 18/12/2012)

FORMAT_PLACEHOLDER_2 Obtingut de " https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Social_learning_(social_pedagogy)&oldid=741033594 " Categories pedagogia Formació L'aprenentatge entre iguals Categories ocultes: Articles que necessiten referències addicionals des octubre 2010 Tots els articles que necessiten referències menú de navegació

Eines personals

no connectat parlar 1 Contribucions Crear compte Inicieu la sessió Els espais de noms

Article 12 parlar variants

vistes

Llegits Edita Veure l'historial Més

Cerca


Search

Navegació

Pàgina principal Índex Continguts destacats Esdeveniments actuals Article a l'atzar Donar a Wikipedia botiga de Wikipedia interacció

Ajuda Quant al projecte Viquipèdia portal de la comunitat Canvis recents pàgina de contacte Eines

Què hi enllaça Canvis relacionats Càrrega pàgines especials Enllaç permanent: informació de la pàgina element Wikidata Citeu aquest article Imprimir / exportar

Crea un llibre Descarrega com PDF versió per imprimir En altres projectes

Wikimedia Commons Llengua(es)

Deutsch Polski Српски / Srpski Edició de vincles Aquesta pàgina va ser modificada per última vegada el 24 de setembre de 2016, a les 23:44. El text està disponible sota llicència. Es poden aplicar clàusules addicionals. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta les condicions d'ús i política de privacitat . Wikipedia ® és una marca registrada de Wikimedia Foundation, Inc, una organització sense ànim de lucre. Política de privacitat Quant al projecte Viquipèdia limitacions de responsabilitat Poseu-vos en contacte amb Wikipedia Desenvolupadors declaració de la galeta vista mòbil


TEXTO OCULTO Esta sección contiene información sobre herramientas, títulos y otros textos que se encuentran ocultos en el cuerpo de la página HTML. Este texto debe ser traducido para que toda la página esté en tu idioma. ELEMENTOS HTML L'aprenentatge social (pedagogia social) - Viquipèdia ATRIBUTOS HTML L'aprenentatge social (desambiguació) Wikipedia: La verificabilitat Ajudar: Introducció a la referència amb marques wiki / 1 Ajuda: eliminació de la plantilla de manteniment Edit: Una història d'aprenentatge social Edit: Cap a una comprensió més clara d'aprenentatge social Edit: Quant de temps pren l'aprenentatge social? Edit: Veure també pedagogia andragogia Chamilo Docsity eines d'aprenentatge social Habilitats socials pedagogia social Edit: Nous avenços en l'aprenentatge social gestió del coneixement personal Les comunitats de pràctica onboarding eines d'aprenentatge social SAP AG microsoft Edit: Referències identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = + Exploració de mecanismes dinàmics + + + d'aprenentatge + xarxes + + per a la conservació dels recursos + i = rft.aufirst P. & rft.aulast = Matous i rft.au = Tot% 2C + Y. i rft.date = 2,015 i rft.genre = article & rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.5751 2FES-07.602-200.236 i rft.issue = 2 & rft.jtitle = Ecologia + i + societat i rft.pages = 36 i = rft_val_fmt informació 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 20 identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = + Com de llarg fa + + + + aprenentatge social prengui% 3F i rft.aufirst = TG i rft.aulast = Measham i rft.date = 2,013 i rft.genre = article & rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.1080 2F08941920.2013.799726 i rft.issue = 12 i = rft.jtitle Societat + i + + Natural Resources & rft.pages = 1468-1477 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev % 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 26 Edit: Altres lectures ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = Facultat + Professional + Desenvolupament +% 3A + Integral + Avanç Social Pedagogia + + + L'ús de portafoli electrònic i RFT. aufirst = R. & Francis rft.au =% 2C + A. & rft.aulast = Bhika i rft.au = Miller% 2C + D. & rft.date = 2,013 i rft.genre = article & rft_id = http% 3A% 2F% 2Fwww.theijep.com% 2Fpdf% 2FIJEP113.pdf i rft.issue = 2 & rft.jtitle = + Diari Internacional de + + ePortafolis i rft.pages = 117-133 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 3 identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = flexible Aprenentatge + de + a + Digital + World & rft.aufirst = B. & rft.aulast = Collis i Moonen rft.au =% 2C + J. & rft.date = 2,002 i rft.genre = article & rft_id = http% 3A% 2F% 2Fwww.tandfonline.com% 2Fdoi% 2Fabs% 2F10.1080% 2F0268051022000048228% 23. VNGKGmjF-UA i rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.1080 2F0268051022000048228 i rft.issue = 3 & rft.jtitle = Obrir + Aprenentatge i rft.pages = 217-230 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 17 identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = L'apropiació + + i + + reutilització de tecnologies socials + + + + + superior en l'educació i RFT. au = Bayne% 2C + S. & rft.aufirst = A. & rft.au = Terra% 2C + R. & rft.aulast = Hemmi i rft.date = 2,009 i rft.genre = article & rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.1111 2Fj.1365- 2729.2008.00306.x i rft.issue = 1 & rft.jtitle = Diari + de + ordinador + + assistida aprenentatge i rft.pages = 19-30 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 25 identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = + Efectes de grup + + + reflexió variacions en + + + basat en projectes d'aprenentatge integrat + + en + a + web + 2.0 + aprenentatge + espai i rft.au = Bonk% 2C + C. & rft.aufirst = P. & rft.au = Hong% 2C + J. & rft.aulast = Kima i rft.au = Lima% 2C + G. i rft.date = 2011 & rft.genre = article & rft_id = http% 3A% 2F% 2Fwww.tandfonline.com% 2Fdoi% 2Fabs% 2F10.1080% 2F10494820903210782% 3FjournalCode% 3Dnile20% 23. VNGHqWjF-UA i rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.1080 2F10494820903210782 i rft.issue = 4 i rft.jtitle = Interactiu d'Aprenentatge + + Entorns i rft.pages = 333-349 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 19 identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge + %% 28social + 29 i la pedagogia rft.atitle = Pedagogia +% + 2A tecnologia% 3A + A + bidimensional + model + de + Professors% 27 + + TIC i la integració rft.aufirst = + J. M. & rft.aulast = Lin Lin i rft.au =% 2C + i i rft.au = Wang% 2C + P. & rft.date = 2,012 i rft.genre = article & rft_id = http% 3A % 2F% 2Fonlinelibrary.wiley.com% 2Fdoi% 2F10.1111% 2Fj.1467-8535.2010.01159.x% 2Fabstract i rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.1111 2Fj.1467-8535.2010.01159.x i rft.issue = 1 & rft.jtitle = + britànica Diari + D + Educació + Tecnologia i rft.pages = 97-108 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 43 identificador d'objecte digital ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge +% + 28social pedagogia% i 29 rft.atitle = pedagogies crítiques + + + en + el + neoliberal universitat% 3A + + Què passa quan + + que vagi + + digital% 3F i rft.aufirst = + K. M. & rft.au = Jeffery% 2C + D + i i rft.aulast = Smith & rft.date = 2,013 i rft.genre = article & rft_id = http% 3A% 2F% 2Fonlinelibrary. wiley.com% 2Fdoi% 2F10.1111% 2Fcag.12023% 2Fabstract i rft_id = info 3Adoi %%% 2F10.1111 2Fcag.12023 i rft.issue = 3 & rft.jtitle = + canadenc geògraf i rft.pages = 372-380 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 57 ctx_ver = Z39.88-2004 i rfr_id = info 3Asid %%% 2Fen.wikipedia.org 3ASocial + aprenentatge + %% 28social + 29 i la pedagogia rft.atitle = El + millor + de + + Tant alfabetitzacions i rft.aufirst = M. & rft.au = Gardner% 2C + H & rft.aulast = Weigel i rft.date = 2,009 i rft.genre = article & rft_id% = http% 3A% 2F% 2Fwww.ascd.org% 2Fpublications% 2Feducational-lideratge 2Fmar09% 2Fvol66% 2Fnum06% 2FThe-millor-de-tots dos- Literacies.aspx i rft.issue = 6 & rft.jtitle = + Educació Lideratge i rft.pages = 38-41 i rft_val_fmt = info 3Aofi %%% 2Ffmt 3Akev% 3Amtx% 3Ajournal i rft.volume = 66 Edit: Enllaços externs projectes de la germana de Wikimedia: Wikipedia buscar Viccionari buscar Viccionari wikt: Special: Search / aprenentatge social recerca Commons recerca Commons c: Special: Search / aprenentatge social Cercar Viquinotícies Cercar Viquinotícies n: Special: Search / aprenentatge social Cercar Wikiquote Cercar Wikiquote q: Special: Search / aprenentatge social Cercar Wikisource Cercar Wikisource s: Special: Search / aprenentatge social Cercar Viquillibres Cercar Viquillibres b: Special: Search / aprenentatge social Cercar Viquillibres Cercar Viquillibres v: Special: Search / aprenentatge social Ajuda: Categoria Categoria: Pedagogia Categoria: Educació Categoria: L'aprenentatge entre iguals Categoria: Articles que necessiten referències addicionals des octubre 2010 Categoria: Tots els articles que necessiten referències Discussió sobre les edicions per aquesta adreça IP [n] Una llista de les edicions per aquesta adreça IP [i] Se l'anima a crear un compte i connectar-; però, no és obligatori Se l'anima a connectar-; però, no és obligatori. [O] Veure la pàgina de contingut [c] Discussió sobre la pàgina de contingut [t] Edita aquesta pàgina [i] les revisions passades d'aquesta pàgina [h] Cercar en Wikipedia [f] Cercar Cercar en Wikipedia per aquest text anar Anar a una pàgina amb aquest nom si és que existeix Visita la pàgina principal Visita la pàgina principal [z] Guies per navegar per Wikipedia Contingut destacat - el millor de Wikipedia Trobar informació bàsica sobre temes d'actualitat Carregar un article a l'atzar [x] dóna'ns suport Visita la botiga de Wikipedia Orientació sobre com utilitzar i editar Wikipedia Esbrinar sobre Wikipedia Sobre el projecte, el que pot fer, on trobar les coses Una llista dels canvis recents a la wiki de [r] Com posar-se en contacte amb Wikipedia Llista de totes les pàgines de Wikipedia Anglès contenen enllaços a aquesta pàgina [j] Els recents canvis en les pàgines enllaçades des d'aquesta pàgina [k] Pujar arxius [o] Una llista de totes les pàgines especials [q] Enllaç permanent a aquesta versió de la pàgina Més informació sobre aquesta pàgina Enllaç al element de dipòsit de dades connectat [g] La informació sobre com citar aquesta pàgina Versió per imprimir d'aquesta pàgina [p] Aprenentatge Social - alemany Społeczne uczenie się - polonès Социјално учење - Sèrbia Edita enllaços interllengua WMF: Política de privacitat Wikipedia: Sobre Wikipedia: Limitació general de responsabilitat Fundació Wikimedia MediaWiki