Usuari:Pallares/Parc nacional Los Cardones

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo del parc.

El parc nacional Els Cardones es troba a la província de Salta, Argentina. Va ser creat el 20 de novembre de 1996[1] i té 64.117 ha en un ambient de serres seques, amb altituds d'entre els 2.700 i els 5.000 m.

La vegetació predominant és la de la Província fitogeográfica Prepuneña, conformada principalment per cardones nom local donat als grans cactus de l'espècie Echinopsis atacamensis, encara que també es troben espècies característiques del Districte fitogeográfic del Monte de Sierras i Bolsones de la Província fitogeogràfica del Monte, de la Província fitogeogràfica Puneña, i del Districte fitogeogràfic Altoandino Quechua de la Província fitogeogràfica Altoandina.

Al parc es troben restes paleontològiques d'importància, com a petjades de dinosaures de 70 milions d'anys d'antiguitat. Aquestes petjades són objecte d'estudi per a científics. També hi ha pintures rupestres.

L'àrea era d'importància per a les cultures prehispàniques, ja que els pastors trobaven aigua i pastures on alimentar els seus ramats.

El parc no té infraestructura adequada per rebre turistes.

La reserva és travessada per una recta perfecta que es diu la Recta del Tin-Tin i les rutes provincials N° 33, 42 i 26.

Parcs nacionals a la província de Salta:

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

[[Categoria:Parcs nacionals de l'Argentina]]