Usuari:Pallares/The Unsinkable Molly Brown

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

The Unsinkable Molly Brown és una pel·lícula musical del 1964 dirigida per  Charles Walters. Interpretada per  Debbie Reynolds i Harve Presnell, reconstrueix en clau musical i romàntica la vertadera història de Margaret Brown, una de les supervivents del naufragi del Titanic.

La pel·lícula va obtenir la nominació als Premis Oscar 1965 (millor actriu protagonista, millors costumi, millor fotografia, millor columna sonora en adaptació, millor sonoro i millor escenografia) sense però aconseguir cap statuetta.

Entre els intèrprets figuren I Begley, Jack Kruschen, Hermione Baddeley i Harvey Lembeck.

Musical a Broadway[modifica]

Basat en el musical homònim de Meredith Willson - quedat en escena a Broadway ininterrompudament del 1960 al 1962 i que era interpretat originàriament pels mateixos protagonistes de la pel·lícula de Walters- va ser escrit per la gran pantalla pels guionistes Richard Morris i Helen Deutsch.

En la pel·lícula han estat utilitzats solament cinc dels números musicals originals que caracteritzaven l'actuació al teatre, amb l'afegit d'una nova cançó, He's My Friend. Les coreografies són degudes a l'autor original de les danses, Peter Gennaro.

Molly Brown, el nom de la protagonista, va ser el malnom de la càpsula espacial Gemini 3, llançada en òrbita des de la base de Cap Canaveral el 4 de gener de 1965.

[[Categoria:Pel·lícules musicals]] [[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units del 1964]]