Usuari:Patacot/proves/Eva Prenafeta i Torres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Eva Prenafeta i Torrres (Barcelona, 1965) és una autora i dibuixant catalana de llibres il·lustrats. És llicenciada en Dret per l'Abat Oliba CEU-Universitat de Barcelona i durant molts anys ha exercit d'empresària. Després de més de dues dècades dedicada als seus negocis, Prenafeta ha trobat en la creació d'històries i dibuixos la forma d'expressar-se i d'aportar a la societat la seva manera de veure el món. [1]

Prenent d'inspiració els seus viatges i els anys viscuts a l'estranger, Prenafeta va crear l'any 2013 la sèrie d'aventures Els Superminiforts, un conjunt de llibres protagonitzats per un grup d'herois que emprenen missions singulars.[2] L'autora desenvolupa l'acció d'aquestes històries en països foranis, mostrant la gent i els costums de les cultures locals. Les trames barregen l'acció amb explicacions didàctiques sobre temes diversos, com la filosofia, l'astronomia i la gastronomia. [3]

Amb la intenció d'expressar la màxima autenticitat, Prenafeta utilitza colors molt vius i plans, sense ombres i de contorns definits. Els personatges sovint miren el lector directament als ulls en un esforç de l'autora per generar una relació de complicitat i transparència. [4] Actualment la sèrie Els Superminiforts està en procés de traducció a l'anglès. Prenafeta també és la creadora de la col·lecció Contes Minúsculs/Tiny Tales, publicats en català i en anglès[5].

Obra[modifica]

Els Superminiforts (llibre 00), Galerada, Barcelona, 2013

Els Superminiforts i l’Essència de la Inspiració (llibre 01); Galerada, Barcelona, 2013

Els Superminiforts i els Encants Tropicals (llibre 02); Galerada, Barcelona, 2014

Els Superminiforts i la Paciència del Príncep de Plump (llibre 03); Galerada, Barcelona, 2015

Els Superminiforts i la Transportabilitat de l’Aprenentatge (llibre 04); Galerada Barcelona, 2017

El Conte de l’Origen de la Vida; Galerada, Barcelona, 2019. Català i anglès

Un Conte a París; Galerada, Barcelona, 2019. Català i anglès

Referències[modifica]


  1. «Eva Prenafeta: «La creació s'ha convertit en una necessitat intel·lectual» Setmanari El Temps». [Consulta: 15 setembre 2019].
  2. «Parlem dels Super Mini Forts amb la seva autora. Tv de Sant Cugat». [Consulta: 15 setembre 2019].
  3. «Eva Prenafeta i els Superminiforts. BTV» (en catalan). [Consulta: 15 setembre 2019].
  4. «Eva Prenafeta: “La meva màxima i única aspiració és que els lectors s’ho passin bé”» (en catalan). [Consulta: 15 setembre 2019].
  5. «Galerada». [Consulta: 15 setembre 2019].


Enllaços Externs[modifica]

http://superminiforts.cat

http://www.galerada.cat/autors/evaprenafeta.html