Usuari:Patrimoni.gencat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Castell de Montsoriu
Castell de Montsoriu
Torre Agbar de Barcelona
Torre Agbar de Barcelona

Patrimoni.gencat és un portal web que té com a objectiu difondre, de forma amena i directa, el patrimoni cultural català.

El portal informa sobre l’actualitat del patrimoni a través de reportatges, entrevistes, notícies i l’agenda d’activitats que també es poden seguir des de Twitter.

A Patrimoni.tv, la televisió online de Patrimoni.gencat, hi ha els reportatges audiovisuals més impactants del patrimoni català, també accessibles des de YouTube i iTunes. El web patrimoni.gencat també inclou rutes pel cap de setmana i una agenda cultural amb tot tipus d'activitats i exposicions.

L'any 2008, Patrimoni.gencat va crear el pat.club, la comunitat de persones i entitats que col·laboren amb el portal. Des del pat.club s’organitzen concursos, trobades, etc. i està obert a la participació i suggeriments de tothom. A més del web, es pot accedir i apuntar-se al pat.club a través de Facebook, xarxa on el portal té una pàgina personal.

Des de Patrimoni.gencat es poden saber quines són les 7 meravelles del patrimoni català declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO i veure fotografies panoràmiques i gigafotos dels principals monuments de Catalunya. Per veure més galeries d'imatges, només cal visitar els canals que Patrimoni a Flickr i Panoramio.

A més, hi ha tota la informació detallada sobre arqueologia, arquitectura, arxius i museus.

Patrimoni.gencat és una iniciativa de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.


Patrimoni 2.0[modifica]