Vés al contingut

Usuari:Paucasanova10

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Billy

[modifica]

És una raça canina,el seu país d'origen és frança, gos de tipus sabueso i el seu tamany es gran.

Història

[modifica]

És una raça canina, és una rèplica exacta dels famosos gossos blancs que formaven part de les gossades de l'aristocràcia francesa dels segles XVI, XVII i XVII. S'explica que el Rei Carles IX de França (1550-1574) tenia una femella blanca a la qual apreciava tant que fins i tot menjava del seu mateix plat. Tal era l'amor processat cap al seu gossa, que quan aquesta va morir, el rei va obligar a tota la cort a anar de dol

Origen

[modifica]

El Billy actual es va crear a finals del segle XIX a partir de l'encreuament de tres races que avui dia ja no existeixen: el Larye, el CERIS i el Montembuòu. A causa del seu bon olfacte, resistència i ràpids reflexos, el Billy es va utilitzar en la caça a cavall de la llebre, el senglar i el cabirol. Actualment, encara que sigui un gos molt apreciat, hi ha molts menys exemplars.

Característiques de la raça estàndard

[modifica]

Aspecte General

El Billy és fort, lleuger, musculós i de línia elegant. Té les extremitats davanteres més importants que les del darrere. La cua és llarga i forta i les orelles mitjanes i planes. Té un pèl ras, dur i sovint una mica gras. El Billy pot ser de color blanc o blanc cafè amb llet, o blanc amb taques taronja clar o llimona en el mantell.

Cap Més aviat esvelta, prima; de longitud mitjana.

Tòfona: Bé desenvolupada, de color negre o marró vermell.

Morro: quadrat; la canya nasal és bastant àmplia, en primer lloc recta, després lleugerament inflada; de longitud moderada.

Llavis: Poc o no en forma de morros, el llavi superior cobrint l'inferior sense ser gruixut; la comissura dels llavis és sovint aparent.

Ulls: La seva mirada és viva. Bé oberts, de color fosc; estan vorejats de negre o de color marró.

Orelles: De grandària mitjana, d'implantació una mica alta per a un gos francès. Són més aviat xates, i estan una mica tortes a la part inferior.

Coll De longitud mediana, Ligeramente grueso y de forma más bien redondeada. Presenta una leve papada.

cos Esquena: Bastant àmplia, forta i una mica convexa. Llom: Ampli, lleugerament arquejat. Gropa: Inclinada. Pit: Molt profund i bastant estret. Costelles: Planas. Flanc: Una mica llarg i lleugerament aixecat.