Vés al contingut

Usuari:Pelcanvi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ciutadans pel Canvi és una associació cívico-política de caràcter progressista, federal i republicanista, que va néixer l'any 1999 amb la constatació que cal un canvi profund en les formes de governar i de fer política a Catalunya, i amb l'objectiu de donar suport a la candidatura de Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat.


Els objectius fundacionals són:

L'enfortiment de la democràcia retornant la política als ciutadans. La lluita contra totes les formes d'exclusió social. L'impuls de l'autogovern per aconseguir un catalanisme integrador, progressista i solidari.


Ara, l'associació ha consolidat un espai per als debats i la reflexió política a la societat civil i vol contiunar també la seva tasca pedagògica amb l'Escola Ciutadana de Formació Política. CpC es renova amb voluntat de més incidència política a través de la seva capacitat de mobilització cívica i social.


A partir d'ara, els eixos d'actuació se centraran en: la mobilització per dues reformes de gran calat (reforma constitucional i de la llei electoral), mobilització de compromís social (renda bàsica) i foment del debat polític liderat per la societat civil.