Vés al contingut

Usuari:Pmadopció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Escola Mar Nova[modifica]

L'Escola Mar Nova és una escola de Premià de Mar d'educació infantil i primària que forma part de la xarxa d'escoles públiques de la Generalitat de Catalunya[1]. Situada al carrer Rafael de Casanova s/n, a Premià de Mar.

Història[modifica]

Neix el curs 2008/2009 amb 3 professionals que formen un equip directiu interessat en el sistema educatiu basat en el treball per projectes, en què els alumnes han d'acordar i decidir què estudien i per què [2]. "Es tracta d’unes innovacions necessàries per ajudar i adequar l’ensenyament als infants nascuts al segle XXI", en termes de l'Escola Pública Rosa Sensat[3].

Aquest curs acadèmic 2014/2015 es gradua la primera promoció de la Mar Nova, els primers nens i nenes escolaritzats a P5 l'any de creació de l'Escola.

Metodologia[modifica]

Els alumnes d'educació primària de l'Escola Mar Nova desenvolupen i incorporen els seus aprenentges a través de racons temàtics, d'exposicions orals individuals, i treballs cooperatius transversals. Tot plegat utilitzant materials en suport digital, i amb una gran participació i cooperació per part dels infants.

Fa gairebé una dècada que a l'Escola Mar Nova aquests professionals del món de l'Educació elaboren també materials en suport paper per a complementar el currículum a la mida de cada alumne. Són funcionaris públics que han innovat i reconduït el projecte constanment, durant tots aquests anys, la qual cosa és mostra del seu gran compromís i implicació.

Actualment els jesuïtes desenvolupen el seu Horitzó 2020, projecte on adopten aquest mateix sistema educatiu:

"Crear la nova escola i fer-ho totes i tots junts, aquest és l’objectiu de l’HORITZÓ 2020. Una nova escola que desenvolupa i implementa un nou model pedagògic, la Ratio Studiorum del segle XXI, basat en els principis i valors de la pedagogia ignasiana i en el diàleg permanent amb els darrers avenços de la pedagogia, la psicologia i les neurociències, per educar amb èxit en la realitat i el futur del segle XXI"[4]

  1. «Generalitat de Catalunya Gencat.cat». [Consulta: 19 juny 2015].
  2. «Treball per projectes publicat a xtec.cat, febrer 2008». [Consulta: 19 juny 2015].
  3. «El diari de l'educació, versió digital de l'escola Rosa Sensat.». [Consulta: 19 juny 2015].
  4. «L'Horitzó 2020 Jesuïtes». [Consulta: 20 juny 2015].