Vés al contingut

Usuari:Puffit/proves/Line (aplicació)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Line (aplicació)[modifica]

Line és una aplicació de missatgeria instantània per telèfons intel•ligents i ordinadors. Els usuaris de Line també poden usar aquesta aplicació per enviar imatges, vídeos i missatges d’àudio. També permet fer trucades VoIP a través de la connexió a Internet d’els dispositius utilitzats. Aquesta aplicació està disponible a més de 230 països.

Inicis[modifica]

Line va ser llançat al mercat el 23 de Juny de 2011 per la companyia NHN de Japó, que també porta el portal Naver. Després del terratrèmol que va afectar a la regió de Tōhoku, la companyia va decidir crear una aplicació per telèfons intel•ligents, tablets i ordinadors, ja que els serveis de telefonia del país van caure. Primer la aplicació va servir per a que els treballadors de la companyia es comuniquessin entre ells, però dos mesos més tard va sortir a la llum. El nom de la aplicació va sorgir del fet que moltes persones feien cua a les cabines telefòniques, ja que al Japó els telèfons públics estan programats per tenir prioritat davant de la resta de xarxes telefòniques durant i després d’un terratrèmol. A l’octubre de 2011 Line va sofrir una sobrecàrrega en el servidor per la gran quantitat d’usuaris que es van unir a la aplicació, la qual cosa va provocar talls i retards en l’entrega de missatges. Després d’això, NHN van establir HBase com lloc d’emmagatzematge per als perfils dels usuaris, contactes i grups. Actualment, Line arriba als més de 75 milions d’usuaris arreu del món, la gran majoria es troba al Japó.

Competència amb altres aplicacions[modifica]

Line s’ha convertit en el principal rival de la resta d’aplicacions de missatgeria instantània, com Whatsapp, Viber o ChatOn. Els principals atractius d’aquesta aplicació són: - La possibilitat de fer trucades a través d’Internet - Es tracta d’una aplicació totalment gratuïta - Podem utilitzar-la des de Windows i Mac, no només des de tablets o smartphones - L’utilització d’Stickers - La possibilitat d’adquirir altres aplicacions gratuïtes que es poden usar dins de la original (Line Camera, Line Card o Line Brush)

A més de tot això, Line disposa d’un perfil en el que l’usuari pot escriure un missatge o publicar una fotografia i els seus contactes ho poden comentar. Això fa que aquesta aplicación combini el sistema de missatgeria tradicional amb el funcionament propi d’una xarxa social.

Stickers[modifica]

Els anomenats Stickers són una sèrie d’emoticones que podem trobar en Line. Aquestes emoticones es poden enviar a través de l’aplicació als altres contactes. En comparació a les emoticones que es podrien trobar en altres aplicacions, els Stickers són d’una mida major i tenen una estètica semblant a l’animació japonesa. Els més coneguts són els d’un ós, els d’un conill i els d’un noi de cap rodó i blanc anomenat Moon. La companyia cobra als usuaris per descarregar-se nous paquets d’Stickers, amb la qual cosa ingressen milions de dòlars.

Altres aplicacions dintre de Line[modifica]

La aplicació també ens dóna la possibilitat d’adquirir altres aplicacions gratuites que es poden utilitzar dins de la principal. Aquestes aplicacions són:

- Line Camera[modifica]

Amb aquesta aplicació els usuaris poden modificar i decorar les seves fotos amb Stickers i marcs. Aquestes imatges, a més de compartir-les en Line es poden compartir en altres xarxes socials. Es podria comparar amb l’aplicació d’Instagram. Disponible per Android i iPhone.

- Line Card[modifica]

Permet als usuaris enviar targetes de felicitació als seus contactes pel seu aniversari i altres celebracions. En aquestes targetes els usuaris poden escriure un missatge personal. Está disponible per Android i iPhone.

- Line Brush[modifica]

Aquesta aplicació permet realitzar dibuixos i enviar-los als contactes. També permet pintar a sobre d’una fotografia. Está disponible per Android i iPhone.

Line per a PC o MAC[modifica]

Existeix una versió de Line que es pot descarregar en Windows o MAC des de la qual es pot accedir al compte i enviar missatges als contactes, tal com es fa amb un smartphone o una tablet. Per utilitzar la versió d’ordinador, es necessari registrar un correu electrònic des de l’aplicació per a smartphones.

Line a Espanya[modifica]

Als seus inicis Line no va causar gran impacte sobre la societat Espanyola, ja que la principal aplicació de missatgeria instantània que s’utilitza al país és Whatsapp. Tot i així, en l’últim any, Line ha augmentat els seus usuaris espanyols fins arribar als 10 milions només en el territori. L’augment de descàrregues i d’usuaris es deu en part a que Whatsapp va anunciar que el seu servei seria de pagament anual. A banda d’aquest fet, Line va começar a fer més propaganda per la web i va realitzar un anunci on sortien Hugo Silva i Michelle Jenner com a protagonistes, que es va emetre per televisió.