Usuari:Quel2324/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hollow Knight (Esbós)[modifica]

Quel2324/proves

Característiques tècniques
PlataformaPC, Linux, Mac, Nintendo Switch, PS4, Xbox One
ModesUn jugador,
FormatDistribució on-line
Equip
CompositorChristopher Larkin

Hollow Knight és un videojoc del gènere de plataformes 2D i alhora del subgènere Metroidvania, desenvolupat i llençat per la companyia Team Cherry. Va ser anunciat per primer cop el 15 de novembre del 2014, i va ser llançat el 24 de febrer del 2017 per a Windows, després d'una exitosa campanya de recollida de fons a Kickstarter.

El protagonista, un cavaller-insecte sense nom, explora l'antic regne de Hallownest, on descobrirà els seus misteris i l'origen d'una terrible plaga que infecta el regne. Actualment, s'està desenvolupant una seqüela per al joc, Hollow Knight: Silksong.

Argument[modifica]

La història d'aquest joc succeeix en un regne fictici, Hallownest, habitat per insectes i altres artròpodes. Alguns d'ells estan basats en animals de la vida real i d'altres són imaginaris.

Gran part de la història no s'explica directament, sinó a partir de monolits, gravats i diàlegs i pensaments de PNJ.

Jugabilitat[modifica]

Aquest videojoc es basa en l'exploració. El regne en què succeeix el joc està dividit en 17 àrees, cadascuna amb diferents característiques. A totes hi ha, almenys, un banc. Aquest serveix per a desar la partida. A mesura que s'avança pel videojoc es podran obtenir diferents ítems (mapes, amulets, encantaments...) que milloraran les habilitats del protagonista i en desbolquejaran de noves. També existeixen 9 PNJ repartits pel mapa que otorguen utilitats amb geo, la moneda interna del joc, o algun ítem a canvi.

//inserir imatge del mapa i del sistema d'amulets//

El protagonista mesura els seus punts de vida amb "màscares". El joc s'inicia amb un màxim de cinc màscares, que es poden ampliar fins a nou obtenint fragments de màscara i fins a onze en combinació amb amulets. A més d'això, es poden obtenir màscares de salvavida, que ofereixen un

Hollow Knight incorpora un sistema de màgia. El canalitzador d'aquesta màgia s'anomena ànima, i s'obté atacant als enemic. Aquesta ànima s'emmagatzema en un recipient. Tots els encantaments consumeixen un terç del recipient per a conjurar-se. Es poden utilitzar quatre encantaments diferents, tres dels quals es poden obtenir i, posteriorment, millorar. El primer encantament, ja desbloquejat des de l'inici del joc, s'anomena "Concentració" i permet al jugador recuperar una màscara.

Desenvolupament, llançament i expansions[modifica]

Després de la seva presentació el 15 de novembre de 2014, es va anunciar una campanya de recollida de fons a Kickstarter el 19 del mateix mes. La campanya va tenir un gran èxit, recaptant un total de 58.893AUS$, dels quals 57.138AUS$ van ser recaudats a la plataforma.

El desenvolupament va durar dos anys, i es va publicar el 24 de febrer a Windows, el 12 d'abril a MacOS i a Linux.

L'any 2018 es va anunciar el seu port a Nintendo Switch, que va ser llençat el 12 de juny. A partir del 25 de setembre d'aquell mateix any, el joc va estar també disponible per a PlayStation 4 i per a Xbox One

Recepció i premis[modifica]

Referències[modifica]

«Hollow Knight - Team Cherry». Team Cherry. [Consulta: 6 maig 2018].

«Hollow Knight». Team Cherry. [Consulta: 6 maig 2018].

«Hollow Knight - Steam». [Consulta: 6 maig 2018].

«Hollow Knight (Original Soundtrack)». [Consulta: 6 maig 2018].

«Hollow Knight - Wikipedia, la enciclopedia libre». [Consulta: 6 maig 2018]. (Ajuda a organització)

«Steam Community :: Guides :: Maps of Hallownest». [Consulta: 10 maig 2018].

Team Cherry. Hollow Knight.

«10 curiosidades sin spoilers sobre Hollow Knight». [Consulta: 26 maig 2019].

«Hallownest | Hollow Knight Wiki». [Consulta: 26 maig 2019].

«Hollow Knight by Team Cherry - Kickstarter | Kickstarter». [Consulta: 19 maig 2021].