Vés al contingut

Usuari:RAMONROYTORRAS/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Cercle Fiber es va crear l'any 2001 com a associació d'antics alumnes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la FIB, un grup d'antics alumnes de diferents promocions, amb el suport del deganat de la Facultat, van posar en marxa FIB Alumni, l'associació d'antics alumnes de la FIB. Actualment ja compta amb més de 900 socis.

El Cercle Fiber va ser pioner en la creació d'associacions d'antics alumnes a les universitats públiques catalanes, a imatge del que són les 'alumni' de les institucions privades.

El Cercle Fiber es va convertir en FIB Alumni en el moment de la creació de UPC Alumni.

Els presidents i presidentes del Cercle Fiber i FIB Alumni han estat:

ANYS PRESIDENT/PRESIDENTA CERCLE / FIB ALUMNI
2001-2002 Pilar Conesa com Cercle Fiber
2002-2010 Ramon Roy com Cercle Fiber
2010-2014 Albert Pallejà com Cercle Fiber i FIB Alumni
2014-2018 Albert Herrero com FIB Alumni
2018-ara Benito Cerrillo com FIB Alumni

El Cercle Fiber va crear el 2002 la Festibity , amb motiu del 25 aniversari de creació de la FIB (1977-2002). És la festa-sopar que actualment organitza FIB Alumni conjuntament amb la FIB, que junta més de 500 professionals i acadèmics del mon de les TIC de Catalunya.


OBJECTIUS I FINALITAT

En el Capítol I dels Estatuts es defineix la constitució i finalitats de l'associació.

Art. 1.- Es constitueix l’Associació d'Antics Alumnes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona: “Cercle FIBER”, sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia, subjecta als presents Estatuts i, en el seu defecte, a la legislació vigent, Llei 7/1997, de 18 de juny, d'associacions.

Art. 2.- Les finalitats de l’Associació són la promoció, ajuda i difusió de les activitats relacionades amb les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions -TIC-, tant en l'àmbit tècnic i professional, com en el científic i cultural a través de qualsevol tipus d'actes o serveis que cregui convenient.

Els objectius del Cercle Fiber/ FIB Alumni són principalment els següents:

  • Potenciar la relació i cooperació dels seus membres.
  • Desenvolupar totes aquelles activitats i serveis que contribueixin a defensar els interessos dels associats i a facilitar el seu desenvolupament professional.
  • Contribuir al progrés i millora de la qualitat de la Facultat d'Informàtica de Barcelona en totes les seves vessants d'activitat, així com donar suport i promoure els professionals que en aquesta es formen.
  • Promoure i afavorir la difusió de la formació i la cultura relacionades amb les TIC. Col·laborar amb la FIB en la potenciació de la formació permanent dels antics alumnes.
  • Promoure les relacions amb totes aquelles entitats – FIB i Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), empreses, administració, i altres associacions i universitats - que redundi en benefici de l'associació.
  • Afavorir l'accés dels seus membres a les instal·lacions i infraestructures de la FIB i la UPC. l'associació promourà, suportarà i difondrà els mitjans, activitats i serveis més adients per a aconseguir les seves finalitats.

Art. 3.- L'àmbit territorial d'actuació previst per l'associació és principalment a Catalunya, si bé, atès al caràcter dels seus socis i activitats, podrà estendre's més enllà d'aquesta Comunitat Autònoma. L'associació també podrà establir lligams o acords de col·laboració i coordinació amb altres associacions amb interessos i objectius similars del Estat Espanyol i de l'estranger.

Art. 4.- El domicili de l'associació és la seu de la FIB: Campus Nord UPC Jordi Girona, 1-3 Edifici B6 08034 Barcelona