Usuari:RaimonMira/proves/Max Skladanowsky

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Max Skladanowsky (30 d'Abril del 1863 – 30 de Novembre 1939) va ser un inventor Alemany i pioner del cinema a nivell mundial. Junt amb el seu germà Emil, va inventar el Bioscopi, un dels primers projectors de pel·lícules de la historia. Els germans Skladanowsky van realitzar la primera projecció pública amb el Bioscop el 1 de Novembre del 1895.

Biografia[modifica]

Max and Emil Skladanowsky in front of a projection screen

Max Skladanowsky va naixer a Pankow, Berlín, fill d'un vidrier. Va ser aprenent de fotògraf, de pintor de vidre i finalment va treballar en un taller on es fabricaven llanternes màgiques i altres aparells d'il·luminació per espectacles. Al 1879 va realitzar una gira d'espectacles de llanternes màgiques junt al seu pare, Carl, i el seu germà major Emil. Entre el 1881 i el 1890 la família va estar presentant espectacles de llanterna màgica, espectacles de fonts d'aigua i teatres mecanitzats per Alemanya i Centre Europa.



 the Skladanowsky brothers used to display the first moving picture show to a paying audience on November 1, 1895, just before the December 28, 1895 public debut of the Lumière Brothers' technically superior Cinématographe in Paris. (The Lumiere brothers had previously held a private debut of the Cinematographe on March 22, 1895.)