Usuari:Rbestardm/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Recursos i funcionalitats que integra un LMS.[modifica]

La concepció d’un LMS està orientada per tal que aquestos siguin accesibles, intuïtius, agradables, senzills i flexibles; cosa que permet ésser utilitzat per administradors, coordinadors i formadors, així com per part dels estudiants en els diversos cursos, en espai i temps, sempre que tinguem connexió a internet.

Potència també, la interacció entre tots els agents o protagonistes implicats dins un procés d’aprenentatge online, sigui síncron o asíncron. Aquestos, per tant, són cada cop més usats, tant per empreses com per organitzacions educatives com per centres escolars. Un LMS és funcional també perquè un sistema d’aprenentatge efectiu[1] té el potencial necessari per optimitzar els sistemes de formació d’una organització i els seus processos, ja que s’hi poden adaptar en gran mesura.

  1. «LMS y LCMS: Funcionalidades y beneficios» (en espanyol europeu). [Consulta: 7 abril 2018].

Per tant, un LMS pot resultar molt eficient per a un Centre Educatiu, perquè aquest porta tot un seguit d’avantatges que val la pena analitzar, a banda de l’estalvi en recursos econòmics que té implícit el seu ús.

Com a recursos, aquestos sistemes LMS es caracteritzen per donar-se en tot un seguit d’eines que permeten la creació d’espais i ambients efectius online, com ara: Sistemes de registre, catàleg digitals, seguiment de l’actuació de l’estudiant, mecanismes d’autoavaluació, estadístiques, informació de cursos i alumnes i suport a les comunitats diverses d’aprenentatge, entre d’altres.[1]

L'evolució de la formació acadèmica fa difícil trobar un centre educatiu que no disposi d'un LMS que serveixi per distribuir els materials i realitzar el seguiment a l'estudiant. Resulta un LMS funcional, perquè també s’hi implica la seu connexió a eines tecnològiques de la xarxa social: Twitter, Twtpoll, Glogster, Facebook...les quals es combinen amb el mateix LMS utilitzat en un determinat curs.

A més, els estudiants poden registrar-se mitjançant un codi d’invitació que reben personalment o més freqüentment al seu correu electrònic, el qual ha d’expedir l’administrador.

Els estudiants poden, i han de poder, establir relacions d’amistat i col•laboració entre ells. El sistema LMS ha d’emmagatzemar totes les relacions entre alumnes i altres usuaris participants, i entre els usuaris i els diferents elements de l’aplicació. L’aplicació ha de comptar amb un taulell d’anuncis on els usuaris puguin publicar anuncis. Els LMS permeten desenvolupar els continguts[1] mitjançant plantilles i faciliten el flux de treball entre l'alumnat.

Referències[modifica]

  1. «¿Que es un LMS (Learning Management System)?.» (en castellà). inkieto.com, 02-03-2015.