Vés al contingut

Usuari:Riafc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Historia[modifica]

kanji en japones de Mugendo

En l'any 1934 el mestra Ohtsuka un practicant de jiu jitsu i karate-Shotokan, crea Shinshu Wado – Ryu Karate- jiu-jitsu, una art marcial creada a base dels coneixements de Ohtsuka respecte al judo i aikido, i un híbrid de karate i jiu jitsu.

En l'any 1960 un estudiant destacat de Ohtsuka, Tatsuo Suzuki decideix viatjar per Europa, on decideix establir un centre d'ensenyament dedicat exclusivament al karate modern a Anglaterra, on passen uns anys donant classes a alumnes, un dels quals era Meiji Suzuki deixeble directe de Tatsuo Suzuki que mes tard decideix donar el cinturó negre al seu mestre i anar per Europa a impartir classes, i on coneix a Peter Meijic (nascut a Yugoslavia) i George Canning (nascut a Irlanda). Els quals mes endavant seran els tres fundadors del Mugendo.

Origens[modifica]

L'art marcial Mugendo, es una branca del Ryu karate - jiu - jitsu una variant que es reconeix com a art marcial l'any 1938 reconeguda pel mes alt dels organismes japonesos el Dai Nihon Butokukai , derivada del Judo i Aikido dos arts marcials antigues i de les quals també han sorgit altres arts marcials.

Mugendo en si neix com una opció molt factible pels principiants a les arts marcials i a la defensa personal amb uns mètodes, tècniques i posicions remodelades i més modernes les quals porten a una execució més precisa, acurada i perfecte de l'art marcial. Això és pel fet que combina les tècniques de pateix de karate tot i que és molt semblant al taekwondo, i algunes Katas semblants al karate-jiu-jitsu. Al principi Mugendo va néixer amb la intenció de ser una versió del karate millorada, i una defensa personal més efectiva, tot i que amb el temps alguns dels més alts cinturons, aprenents directes de Peter Meijic, George Canning i Meiji Susuki i inclús algun d'aquests tres fundadors van decidir utilitzar aquesta nova art marcial en combats de full semi i no contact tres estils de competició d'arts marcials mixtes.

Actualitat[modifica]

Actualment podem dir que Mugendo es una simple però molt desenvolupada mescla heterogènia de karate, karate-jiu-jitsu i finalment kik boxing (només en combat)

el que realment el fa diferent és que Meiji Suzuki va decidir crear un sistema d'ensenyament diferent de qualsevol altre art marcial, el que fer va ser crear un sistema en el qual és treballa en grup o en parelles, i això fa del Mugendo una art marcial que treballa tant la tècnica com el treball en grup.

Campionats[modifica]

Cada any es celebren campionats, per tota Catalunya pel país Basc, per Canàries, i a Anglaterra també. Normalment els campionats són al març o a l'abril, ja que així tens uns mesos per preparar-te després de Nadal. A Catalunya és on mes campionats se celebren de tota Espanya, ja que hi ha moltes escoles. Tot i que a Anglaterra és on es celebren els campionats dels professionals, a Espanya també hi poden competir, però només amb gent del seu mateix nivell. Només hi ha unes poques persones de 2n dan (2n nivell de cinturó negre) i de més nivell, així que els campionats no són tan freqüents com els de nivell inferior.

Reglament[modifica]

El reglament de combat varia segons l'estil que lluitis, pots lluitar en no, semi i full contact, i en cada estil hi ha regles diferents. No contact: és un estil de lluita on s'utilitzen punys i patades per tal de marcar punt al contrari

Semi-contact: és una modalitat de lluita amb casc guants de boxa i botins(amb la finalitat de disminuir el mal) on nomes es permeten cops de puny i patades mes a munt de la cintura.

Full-contact o Light-contact: mes ha viat en Mugendo a diferència del kick boxing, es lluita en light-contact, ja que és el mateix que el full contact però amb la diferència que en Mugendo s'utilitza casc, guants i botins, però l'objectiu principal es marcar punts al contrari amb cops per sobre la cintura, però també pots tirar a terra al contrincant o golejar la cara per tal de aconseguí el KO.

Material necessari[modifica]

Com a la majoria d'arts marcials, es necesita material per poder entrenar i competir, en Mugendo es necesita material específic a partir del cinturó verd.

De cinturó blanc a verd: l'únic que necessites es la roba escensial, es a dir cadireta, pantalons, i carcassa (especial per exàmens de cinturó) i el cinturó.

De verd a blau: aquí ya necessites material específic, es a dir guants, casc i botins, juntament amb l'equip avançat que es una roba diferent nomes si entrenes 3 dies o mes a la setmana.

De blau en endevant: apartir d'aqui necessites el bucal, una protecció dental necessària per entrenar, tot i que la pots tenir desde el verd.

Exàmens[modifica]

Els exàmens estan dividits en 2 parts principals, part física (acostuma a durar 30 min) i part teòrica i practica, la part física, bàsicament consta de un petit calentament, i la part de flexions (flexions d'examen o flexions militars) que varia depenent del grau de cinturó. La part teòrica consta de la execució de les combinacions bàsiques i la execució dels pars tècnics, faces i food works (un conjunt de tècniques lligades i executades seguidament per tal de crear una combinació) juntament amb els covers (tequniques de protecció)

Referencies[modifica]

  1. http://www.femugendo.es/federindex.phpacion/
  2. http://goldenkyu.com/artes-marciales/mugendo/
  3. https://ca.wikipedia.org/wiki/Karate