Vés al contingut

Usuari:Robert Jové/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Ramón Erra davant l'Església de Santa Eulàlia de Puigoriol el diumenge 8 de Juny de 2014 a les onze del mati

Ramón Erra i Macià nasqué a Vic (Osona) el 1966, però de molt petit anà a viure a Santa Eulàlia de Puig-oriol (el Lluçanès). També ha passat temporades a Girona i, actualment, reparteix el temps entre el Lluçanès i Canet de Mar (Maresme).

És llicenciat en ciències polítiques i professor de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Ha fet col·laboracions a La Marxa , El 9 Nou, Encanal, El Tacte que Té, El Temps, Presència, El Temperi, Avui, Vivre en Poésie i Descobrir Catalunya.

El 2001 obtingué el premi Rafel Cornellà per un retrat literari de Bohumil Hrabal. És coautor d’un guió de telenovel·la per a la televisió local de Lluçà i de diverses obres teatrals de carrer, representades pel Grup d’Actors del Lluçanès (gall). Ha participat en el recull de llegendes El Lluçanès màgic (Cossetània). Començà a publicar l’any 2001 amb el volum de narracions La flor blanca de l’estramoni i la narració juvenil Operació gàbies buides (amb Jordi Martí Feixas). Aquest any guanyà també el premi Recull-Rafael Cornellà de retrat literari per L’home que creia haver comès un crim contra la humanitat, sobre l’escriptor txec Bohumil Hrabal. Altres llibres de contes són Pólvora del quatre de juliol (2007) i La vida per rail, que l’any 2011 guanyà el premi Mercè Rodoreda. És també autor de les novel·les Desfent el nus del mocador (2008, premi Salambó de narrativa 2009) i Escolta, Volòdia! (2010). El 2014 va guanyar el premí Marià Veyreda amb el llibre Far-West gitano.

Enllaços externs[modifica]

http://www.galerada.cat/autors/ramonerra.html

entrada de l'autor a l'Enciclopèdia Catalana

http://lletra.uoc.edu/ca/autor/ramon-erra

Bloc de l'autor a Vilaweb