Usuari:Rsabata17/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Stephen Curry[modifica]

Stephen Curry (nascut el 14 de març de 1988) és un jugador professional de bàsquet dels guerrers de l'Associació Nacional de Bàsquet (NBA) de Golden State Warriors. Molts jugadors i analistes han cridat a ell el major tirador en la història de la NBA. En 2014-15, Curry va guanyar el premi Jugador Més Valuós i va portar als guerrers al seu primer campionat des de 1975. La temporada següent, es va convertir en el primer jugador en la història de la NBA a ser elegit MVP per unanimitat i en liderar la lliga en anotacions durant la filmació per sobre de 50-40-90. Aquest mateix any, els guerrers es va trencar el rècord de més victòries en una temporada de l'NBA.

Curry és el fill de l'exjugador de l'NBA Dell i germà gran de l'actual jugador de la NBA Seth. Va jugar bàsquet de la universitat de Davidson. Allà, va ser nomenat dues vegades Jugador del Sud Conferència de l'Any i va establir el rècord de puntuació de tots els temps, tant per Davidson i la Conferència del Sud. Durant el seu segon any, ell també va fixar el rècord en una temporada de la NCAA de triples convertits.

Durant la temporada 2012-13, Curry va establir el rècord de la NBA de triples convertits en una temporada regular amb 272 triples. Ell va superar el rècord en 2015, amb 286, i de nou en 2016 amb 402. Durant la temporada 2013-14, ell i el seu company d'equip Klay Thompson van ser sobrenomenats els en el camí a establir el rècord de la NBA per cistelles de tres punts combinats en una temporada amb 484 triples, un registre que es va trencar la temporada següent i de nou en el 2015-16 temporada.

Carrera profesional[modifica]

Golden State Warriors ( 2009 - present )

Las primeres temporades ( 2009-11 ) Stephen Curry va ser seleccionat amb la setena selecció global del 2009 draft de l'NBA per la golden State Warriors. El seu contracte de novell va ser un valor de $ 12,7 milions en quatre anys. En el seu primer joc de carrera, va anotar 14 punts i es van distribuir 7 assistències. Amb mitjanes última temporada de 17,5 punts, 5,9 assistències i 1,9 robatoris per partit, va acabar segon en l'NBA novell de la votació Any de Tyreke Evans, i va ser nomenat per a l'NBA All - Rookie First Team.

El cap de setmana 2011 NBA All Star, Curry va guanyar l'NBA All Star Challenge Habilitats cap de setmana. Es va acabar la temporada amb mitjanes de 18,6 punts, 5,8 assistències i 1,5 robatoris per joc i va disparar a un franchise- i millor de la lliga 93,4 per cent des de la línia de tirs lliures. També va ser el guanyador del Premi a l'Esportivitat NBA.