Vés al contingut

Usuari:Samyomy/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

FIRA DE SANT JOSEP DE MOLLERUSSA

[modifica]

El naixement de la que avui coneixem com la Fira de Sant Josep , malgrat les diferències amb la fira ramadera dels seus inicis, no va ser sinó una conseqüència més d'aquest nou dinamisme local que responia a les demandes d'aquestes nova ciutat, seu central del Canal d'Urgell. Va ser en aquest marc que es dicidia per part de l'ajuntament, i atenent a una iniciativa popular, la celebració de fires i mercat l'any 1872, data que fixem com a naixement de la Fira de Sant Josep, si bé no va ser fins al 1885 quan es va traslladar la Fira de primavera el dia de Sant Josep.

La història i evolució de la Fira de Sant Josep al llarg d'aquest 143 anys ha anat molt lligada al canvis produïts en el sector agrari, des de la primera exposició de màquina agrícola, l'any 1950, a l'espectacular creixement a les dècades dels anys 60, 70 i 80, i la posterior organització de concursos, jornades i altres activitats fins arribar l'actualitat.

Ha sigut en aquests darrers 20 anys quan, i tenint com a referència sempre la Fira de Sant Josep, hem assitit a un important increment de l'activitat firal en aquesta ciutat amb proliferació de certàmens com el Disseny i Moda, l'Autotrac i l'Autotardor, amb els quals es promocionen diferents sectors de l'economia regional.

La fira de Sant Josep és una fira catalana de la màquina agrícola. Es celebra cada any durant el mes de març a l’Avinguda de la Pau, Avinguda del Canal, Recinte de les Piscines i als Pavellons Firals. Enguany és la 143a edició.

És una excel·lent plataforma de promoció. Són moltes les possibilitats i opcions que una fira d’aquestes característiques ofereix: des de la presentació de productes fins a la captació de nous clients.

Les fires són, encara avui, un punt de trobada necessari entre expositor i client. Certàmens com la Fira de Sant Josep de Mollerussa constitueixen cites ineludibles per al sector pel volum de negoci que comporta, l’oportunitat de conèixer tendències i novetats i l’alta concentració de compradors potencials, entre altres oportunitats.

Referències

[modifica]

http://www.fira.com/

Llibre de LA FIRA I MERCATS DE MOLLERUSSA (Miquel Polo Silvestre)