Usuari:Sangifetge/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Usos[modifica]

Les HTA ofereixen al desenvolupador les característiques de l'HTML i els avantatges dels llenguatges de script. Són molt populars entre els administradors de sistemes de Microsoft, que les utilitzen per a l'administració del sistema, especialment quan la flexibilitat i la velocitat de desenvolupament són crítiques.

Entorn[modifica]

Execució[modifica]

Una HTA s'executa utilitzant el programa mshta.exe o fent doble clic sobre el fitxer. Normalment, aquest programa s'instal·la juntament amb Internet Explorer.

Un fitxer HTA és tractat com qualsevol fitxer executable amb extensió .exe. Quan s'executa a través de mshta.exe (o fent doble click), l'execució és immediata. Quan s'executa de forma remota, a través del navegador, primer es demana a l'usuari que descarregui el fitxer HTA.

El mshta.exe depèn d'Internet Explorer. A partir de Windows Vista, els usuaris poden treure Internet Explorer del Windows, cosa que farà que les HTA deixin de funcionar. Les HTA són totalment compatibles amb Internet Explorer a partir de les versions 5 a 9. Altres versions, com ara 10 i 11, segueixen donant suport a les HTA, encara que amb algunes funcions menors desactivades.

Consideracions de seguretat[modifica]

Quan s'executa un fitxer HTML normal, l'execució es limita al model de seguretat del navegador web, és a dir, es limita a comunicar-se amb el servidor, manipulant el model d'objectes de la pàgina (normalment per validar formularis i / o crear efectes visuals interessants) i a la lectura o l'escriptura de cookies.

D'altra banda, una HTA s'executa com una aplicació totalment fiable i, per tant, té més privilegis que un fitxer HTML normal; per exemple, un HTA pot crear, editar i eliminar fitxers i entrades del registre.