Usuari:Seergiiii/proves/Pokhara

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pokhara[modifica]

Pokhara (पोखरा) és una ciutat del centre del Nepal, aproximadament 200 kilòmetres a l'oest de la capital, Katmandú. Està a una alçada del 800 m sobre el nivell del mar a la zona sud, i sobre uns 1000 m a la zona nord, a tocar de les muntanyes. Hi viuen uns 200.000 habitants i és la tercera ciutat més important del país, després de Katmandú i Biratnagar. És la capital del Districte de Kaski, a la Zona de Gandaki.

Geografia[modifica]

Està situat al norest de la vall de Pokhara, a la zona on es fa més ample la vall de Seti Gandaki. El riu Seti i els seus afluents han excavat uns canyons impresionants, que tant sols són visibles des de punts de vista força alts o bé des de l'aire. A l'est de Pokhara s'hi troba el municipi de Lekhnath, una altra ciutat d'aquesta vall.

A cap altre lloc les muntanyes s'aixequen tant ràpidament, a 30 kimometres, des dels 1000 m fins als 8000 m. el Dhaulagiri, Annapurna i Manaslu, tots per sobre d'aquesta última alçada, es poden veure des de Pokhara. Pokhara està banyat per un extens llac anomenat Phewa, que segueix en un riu que s'endinsa en unes coves, saltant alhora per una cascada anomenada Patala Chango o Devi's Falls.

Degut a aquest gran augment d'altitud, Pokhara té un dels índexs de pluja més grans del país (més de 4000 milímetres al any). Inclus dins de la ciutat hi ha una diferència notable en la quantitat de pluja entre el sud de la ciutat, a la zona del llac, i al nord, al peu de les muntanyes. Té un clima subtropical però degut a l'elevació, les temperatures són moderades i durant l'estiu tendeixen cap als 30-35ºC, tot i que els hiverns tenen un promig de 15ºC.