Vés al contingut

Usuari:Serena Peris/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Monica Pont Cháfer Atleta Bufali, València,3-06-1969

Biografia:

- Campiona d'Espanya de marató a València el 1993.[1]

- Or per equips en la Copa del Món de Donosti de 1993.

- Marató de Rotterdam en 1995. Guanyadora amb una marca de 2:30:34.

- Sisena en el Mundial de Goteborg amb 2:31:53.

- 1996 Osaka. La seva millor marca personal en 2:27:53.

L'atleta conjuga la prepació física i la fortalesa mental. Aquesta combinació juntament amb la seva táctica li va donar un punt d'equlibri i durant aquells anys va poder construir, una carrera d'alt rendiment que li permeté erigir-se en una referent en l'atletisme femeni.

La Marató de Valencia de 1993 li va canviar la vida esportiva, ja que va fer que la federació es fixara en ella i arribaren els esponsors, les beques, les ajudes ... . Segons conta, els seus inicis estigueren durant l'època del col·legi a l'edat de 13 anys, i reconeix la importància que hi va tindre el seu professor d'educació fisica, Ignacio Garcia Honrubia, una peça clau perquè s'enamorara de l'atletisme. Durant aquells anys entrenava a les antigues pistes d'atletisme del Saler. Son pare li va donar suport i la va animar a fer esport, tant a ella com als seus germans (Felix i Toni ) i la seva germana Pilar, que també s'han dedicat a l'esport.

Desprès dels JJOO d'Atlanta, 1996, va seguir desplegant la seva carrera fins que al 2000, desprès de patir diferents lesions i problemes de salut, hagué de prendre la decissió de deixar la competició d'elit, tot i que va continuar en el món de l'esport com a entrenadora al Centre de Tecnificació de Xest, i desprès com a representant d'atletes i en l'organització de curses com la Mitja Marató i la Marató de València. Segons les seves paraules reconeix que la seva vida esportiva va durar poc, però està molt satisfeta amb el que ha fet. Mónica Pont va deixar una empenta molt gran en l'atletisme.

  1. Raúl Cosin Camacho. Referentes Deportista Valencianas (en castellà), p. 16-23. ISBN 978-84-7795-835-2.