Vés al contingut

Usuari:Silviagc25/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

D’acord amb les autores Benito y Cruz (2005, p 118) els elements que han d’integrar el portafoli digital són els següents:

  1. Presentació de l’alumne, pot incloure un missatge de benvinguda, una foto, currículum acadèmic i professional, una explicació del que el Portafoli significa, etc.
  2. Objectius formatius, conformen el mapa d’aprenentatge que l’alumnat assumeix i que són la base de la seva avaluació.
  3. Productes o Evidències d’aprenentatge, documents de les diferents activitats desenvolupades durant l’assignatura.
  4. Reproduccions, on s’inclou qualsevol tipus d’informació que hagi servit a l’alumne per a la realització dels productes o tasques. Pot ser des del correu electrònic del professor a enllaços de pàgines web, etc.
  5. Diari de camp, on l’alumnat anota reflexions sobre el seu propi procés d’aprenentatge i realitza una autoavaluació dels productes i de la utilitat del Portafoli Digital.
  6. Comentaris i valoracions del professor, que inclou tant les instruccions per a desenvolupar els productes o evidències d’aprenentatge, com els comentaris que han guiat el procés d’aprenentatge de l’alumne. ==

Segons les autores (Benito i Cruz, 2005) aquests dos últims apartats, és a dir, el diari de camp i els comentaris del professor són elements que doten al portafoli digital d’un valor pedagògic. El diari de camp es converteix en el fil conductor que permet articular els diferents elements i recollir la reflexió que l’alumnat realitza sobre el seu propi aprenentatge. D’altra banda, els comentaris del professor ajuden a orientar, guiar i avaluar la seva consecució.



.