Vés al contingut

Usuari:Srama3

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
                 La Puntaire d'Arenys de Mar


    == Introducció==
     La puntaire era una dóna que feia puntes amb uns [ boixets ] i un coixí seguint el model que li deia el  [ rander ] . Havien de treballar durant moltes hores perquè era un treball que es guanyava molt poc. A Arenys de Mar la figura de la puntaire sempre ha estat molt important. Al 1790 hi havia una població de 4000 habitants i 1000 eren puntaires. Les puntes d'Arenys eren molt conegudes , fins i tot, es va crear una empresa de puntes al poble que era una de les més importants del país.
     == La llegenda ==
 La llegenda de la puntaire tracta d'una dóna de classe alta que es va enamorar d'un home de classa baixa que treballava com a mariner. La família de la dóna estava en contra d'aquest amor. Per aquest motiu el mariner va decidir d'anar a les Amèriques a fer fortuna per fer content al pare de la noia i així li pogués donar el consentiment. Els dos enamorats es van prometre esperar-se i comunicar-se per carta . La puntaire es passava el dia plorant  mirant el mar esperant l'arribada del seu amor o alguna notícia . Però no arribava res perquè sense que ella ho sapiguès la seva mare li cremava les cartes que rebia d'ell i també les que la seva filla enviava cap a Amèrica.
Després de molts anys d'espera va arribar el seu amor però amb la seva dóna i dos fills. La puntaire va enfonsar-se en una agonia molt profunda, se li va trencar el cor i va morir de pena.
 == El record  ==
 El poble d'Arenys recorda la figurade la puntaire amb un  [monument] de bronze situat de cara al mar just a l'entrada del poble, entre la [ Riera ] i el [ Passeig Xifré ]. Aquest monument es va inagurar el dia 16 de març del 2003.