Usuari:Teixidor/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Camp de concentració de Pustków. Torre de vigilància reconstruïda.
Pustków està situat en Polònia
Pustków

Camp de concentració de Pustków[modifica]

Pustków va ser un camp de concentració nazi fundat a la tardor de 1940 al districte de Cracòvia, al sud-est de Polònia.[1] El camp estava integrat en un camp d'entrenament de les Waffen-SS, l'anomenat Heidelager. Inicialment, els presos van ser sobretot jueus polonesos que havien de treballar en la construcció de les instal·lacions militars. Més tard, també hi van ser empresonats polonesos no jueus i presoners de guerra soviètics. Fins a l'alliberament del camp per l'Exèrcit Roig, a l'agost de 1994, s'estima que unes 15.000 persones hi van ser assassinades o van morir a causa de les condicions inhumanes d'internament.

Història[modifica]

A l'abril de 1939, el govern polonès va construir un polígon industrial per a la fabricacio d'armament a prop de poble de Pustków, al districte de Cracòvia. Al setembre d'aquest any, just després de la invasió alemanya a Polònia, els alemanys van desmuntar les fàbriques i emportar-se les màquines a Alemanya. Al mateix temps, les tropes alemanyes van començar a

Bibliografia[modifica]

  • Moritz Pfeiffer: Mein Großvater im Krieg 1939–1945. Erinnerung und Fakten im Vergleich., 4a edició. Donat Verlag, Bremen, 2013, ISBN 978-3-943425-02-4, p. 148-163 (alemany)

Enllaços externs[modifica]

  1. «[http://www.bundesarchiv.de/imperia/md/content/abteilungen/abtg/mitteilungen3_2008/pustkow_hembera.pdf Melanie Hembera: Ermittlungsakten aufgeschlagen: Aufklärung und Strafverfolgung von NS-Verbrechen an den Häftlingen des jüdischen Zwangsarbeitslagers Pustków]» (en alemany). [Consulta: 28 juny 2015].