Usuari:Thaisuvic/proves2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Marxa de la Torxa de les Forces de la Llei[modifica]

Mariners del departament de Seguretat de la Base Naval del Comtat de Ventura participen a la Marxa de la Torxa de les Forces de la Llei de 2007 al sud de Califòrnia

La campanya de la Marxa de la Torxa de les Forces de la Llei ("Law Enforcement Torch Run", LETR, en anglès) en benefici del moviment Special Olympics es va iniciar l'any 1981 a Wichita, Kansas, i és el major moviment de recaptació de fons de base per als Special Olympics.

Corren la Marxa oficials de policia, ajudants de xèrif, personal de suport, voluntaris de la policia i d'altres professionals de les forces de la llei de tot el món.

En l'actualitat, prop de 90.000 professionals de la policia en més de 35 països participen en aquest esforç mundial per recaptar fons i augmentar la notorietat dels Special Olympics. Recentment, la LETR ha crescut com a moviment en diversos països d'Amèrica Llatina i s'està estenent a la Xina.

Similar en molts aspectes a la torxa olímpica, la Marxa de la Torxa de les Forces de la Llei consisteix en l'organització de proves de relleus, normalment celebrades conjuntament i en coordinació amb esdeveniments d'Special Olympics (com els Jocs d'Estiu i d'Hivern). Mentre duen la flama, els oficials i atletes s'anomenen Guardians de la Flama.

En un sentit més ampli, la LETR s'utilitza per definir tots els esdeveniments especials i les activitats de recaptació de fons que la policia porta a terme per contribuir en aquesta campanya. Això inclou esdeveniments com el "Tip-a-Cop" ("dóna una propina al poli"), rentats de cotxes, nedar en aigües gelades, col·lectes sobre les teulades ("roofsit" en anglès), carreres de motos, recaptació de fons en línia, venda de samarretes i gorres, actes pels mitjans de comunicació i molt més.

Cada dos anys, se celebren els Jocs Mundials d'Special Olympics. Per aquest motiu, a la Marxa s'organitza una cursa especial anomenada "darrera etapa de la Marxa". Durant aquesta darrera etapa, les forces de la llei, juntament amb atletes d'Special Olympics, duen junts la Flama de l'Esperança per tot el país amfitrió dels Jocs, donant a conèixer el moviment Special Olympics. Això culmina amb l'encesa del peveter de la Flama en les cerimònies d'inauguració dels Jocs. Els darrers Jocs Mundials d'Estiu es van celebrar l'any 2007 a Xangai, Xina. Els propers se celebraran l'any 2014 a Los Angeles, Califòrnia.

Cada any, els membres de la LETR es reuneixen en la Conferència Internacional de la LETR per intercanviar idees i coneixements sobre els Special Olympics, i sobre tècniques de recaptació de fons. L'any 2007, aquesta conferència es va celebrar a Oklahoma. Els participants en la LETR ajuden a difondre el missatge sobre els beneficis d'Special Olympics i com el programa ajuda a que la gent vegi els valents participants d'aquests programes com a atletes, i no com a discapacitats.

Vegeu també[modifica]