Usuari:Tic2011

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Curriculum[modifica]

Dins el currículum d'educació infantil tant en l'etapa de 0-3 com de 3-6 es treballen tres àrees:

  • -Descoberta d'un mateix i dels altres.
  • -Descoberta de l'entorn.
  • -Comunicació i llenguatges.

Etapes d'infantil.[modifica]

L'educació és el procés d'ensenyament i aprenentatge d'una persona. L'educació, en el sentit més ampli, és qualsevol acte o l'experiència que té un efecte formatiu en la ment, el caràcter o la capacitat física d'un individu.

[1]

Estructura: Dos cicles educatius de tres cursos acadèmics cadascun, que s'anomenen:

  1. •Llar d'Infants (0-3 anys).
  2. •Parvulari (3-6 anys). En l'etapa de Parvulari, a Catalunya, cada curs s'anomena de manera sintètica P-3 (3 anys), P-4 (4 anys) i P-5 (5anys).

El joc: les seves aportacions pedagògiques.[modifica]

Estadis de Piaget[modifica]

[1]

Estadi I. Primer més. Assimilació funcional. Els reflexes del neonat donen lloc a l’exercici reflex, a una consolidació per exercici funcional.

Estadi II. Del primer mes fins als 4 mesos. Formació de les primeres estructures adquirides: Els hàbits: esquemes sensorial-motrius de conjunt.

Primeres coordinacions motrius:

Intersensorials: primeres respostes d’atenció

Sensorial-.motrius. Orientació al so i control visual.



Estadi III. Des dels quatre mesos fins als vuit mesos. Comença la coordinació entre la visió i la prensió.

Reaccions circulars: rudiment d’intel·ligència. El nen repeteix actes davant d’un mateix estímul: atrapa el cordill del sonall, sense una diferenciació clara dels objectius finals.



Estadi IV. Dels 8 als 12 mesos. S’observen actes més complexos d’inteligència pràctica i té lloc l’accés al símbol: el nen comença a assenyalar amb el dit objectes o situacions que l’interessen. Realitza gestos o vocalitzacions que poden tenir una funció declaratòria (compartir l’experiència o protoimperativa, aconseguir alguna cosa a partir d’una altra).

Aquestes accions són precursores de la funció simbòlica, que al voltant de l’any té una limitació: el referent ha d’estar necessàriament present.



Estadi V. Dels 12 al 18 mesos: Búsqueda de mitjans nous per diferenciar-los dels esquemes coneguts. Prova i assaja esquemes pràctics cada vegada més mòbils i reversibles.



Estadi VI. Dels 18 als 24 mesos. Darrer estadi de l’etapa sensorial-motriu i la transició fins el periode següent. El nen és capaç de trobar mitjans nous, ja no només per tamptejos exteriors sinó per combinacions interioritzades que desemboquen en una comprensió sobtada o insigth.

Els esquemes d’acció aporten el primer coneixement sensorial-motriu dels objectes: com són i que es pot fer amb ells.

La capacitat de representació anticiparà els efectes i reduirà la necessitat d’actuar.


Article i video[modifica]

http://www.youtube.com/watch?v=s5hvQAO8_Rw

Referències[modifica]