Usuari:Unclubdepes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Club Super3 es un programa produit i emès per Tevevisió de Catalunya (TV3) emospr de series infantils. Es va estrenar l'11 de Setembre del 1991, i el seu format ha anat canciant al llarg de la seva història.

Actualment s'emet a través del Canal Super 3 (substitut de l'anterior canal infantil i juvenil K3)

El programa ofereix als seus seguidors la possiblitat de convertir-se el Supers (Socis del Club Super 3), que reben descomptes en activitats culturals, lúdiques i poden participar a la festa anual que organitza el programa (La Festa dels Súpers). Al 2007 va arribar al milió, sent així el club infantil més gran del món.

Història i Personastjes[modifica]

El programa va ser creat per Joan Sabina i Anna Riba que, al 1989 van començar a preparar el projecte per emetrel al 1990. El club tenía la finalitat de entretenir el públic infantil i realitzar activitats lúdiques com La Festa dels Súpers o iniciar campanyes d'ajuda per als més desafavorits.

Primera Etàpa (1991-1999)[modifica]

L'11 de Febrer del 1991, Televisió de Catalunya iniciava les emisions del programa Club Super 3, un programa de series infantils que és caracteritza per emetere escetxos entre sèrie i sèrie. Aquests gags permeten als nens i nenes interaccionar i participar en aquest club. Paralelament a la creació del club, també es realitzen activitats fora de l'àmbit de la televisió, amb el carnet de súper, que té molts avantatjes.

- Nets: Va ser el primer personatge del Club Super 3. Era l'encarregada de llegir les cartes dels Súpers, fer carnets i portar el club amb bon peu. En una primera etapa va ser interpretada per Victòria Pagès peró després per Irene Belza. Aquest canvin va justificar que la primera Nets decidís anar a l'espai amb un coet espacial, el qual la va portar a un planeta anomenat Morf. Allà hi havía un laberint de miralls, en els quals en l'interior bufava un vent molt fort, que va transformar la Nets en la Nets 2. Temps després, la Nets 2 va tornar a Morf guiada pel llibre dels enigmes per salvar el Petri, que s'havía quedat adormit per culpa d'un encanteri d'en Megazero. El llibre li va dir a la Nets que anès a l'interior del remoli, al centre del laberint de miralls, i allà rebria els poders per transformar-se. Aquests poders la van transformar en Netsòlia. La Nets va mantenir els poders per transformar-se en Netsòlia fins que el Megazero els hi va prendre. La Nets va desapareixer al 1999, quan va quedar atrapada en l'escència del Megazero. Allà, les dos neurones del Megazero, Poca y Solta, la van obligar a participar en un concurs: "Qui l'Emcerta, Surt", en el que cada vegada que falla es fa més petita, fins a convertir-se en una bola de llum. Aquesta bola de llum es va transferir gràcies a la SuperMà, a la foto de la Bibiana que estava en un calendari del 1999, dins de la ment d'en Megazero. Una vegada s'introdueix la bola de llum, cobra vida i pot sortit.

-Noti-Press: anomenada Noti va ser un altre dels personatges de la primera etapa. Anava vestida de vermell i negre i era la reportera del club. Interpretada per Montse Puga, la Noti tenía la capacitat de generar imàtges al seu cos i a la seva roba. Durant una escència al món de Muaré, va perdre la imatge i la SuperMà li va tornar una imatge més moderna. Amb aquest canvi, va adquirir la central de dades, una versió digitalitzada i ultramoderna del seu banc d'imatges. La utilitzava per als seus reportatges i per respondre a les preguntes l'instant. A partir d'aquest moment, va començar a canviar de roba, sempre de colors vermell i negre, i conservant algún element del vestit original, cosa que, fins llavors no havía fet. A principis del 2000, la Noti va desapareixer del club sense cap motiu, quan va acabar la trama dedicada a l'Egipte de les mòmies.

-Petritxol: anomenat Petri, era un altre dels personatges de la primera etapa. S'encarregava d'emetre els faxos amb el PetriFax que tenía al seu uniforme a l'abdomen i que demostrava tenirn vida pròpia amb els seus missatges. Posava el prefix petri- en moltes de les seves paraules i hi havíen moltes frases que deixava caure en moments precisos com per exemple: Petriestupend, Petrillons, etc... També portava cartes dels Súpers a la Nets, i més tard a la Bibiana. Sempre anava vestit groc i negre , portava un casc i unes ulleres de Sol, i al principi un momopati. Interpretat per Ramón Peris-March. El Petri va desapareixer a l'Octubre del 2001, segrestat pel Megazero, després d'una lluita fraticida amb l'ajuda dels petriclons. Durant La Festa dels Súpers d'aquests mateix any, els nens i nenes van haver de dibuixar petriclons. La fusió del Petri i els petriclons va donar lloc al PetriKrust.

Segona Etapa (1999-2003)[modifica]

- Bibiana: interpretada per Bibiana Guzman. Va sortir d'un calendari que estava a la ment del Megazero, quan la Nets, amb forma de bola de llum, es va introduïr dins de la seva imatge va combrar vida. A partir d'aquests moment va passar a portar totes les funcions de la Nets, i tot i no ser ella, conservava tots els seus records.

-Jordi: va apareixer a finals del 1999. Conduía el programa juntament amb la Bibiana, i feia reportatges. Interpretat per Jordi Padrosa, es va mantenir al club fins a finals del 2000, poc després de La Festa dels Súpers, quan va sortir disparat amb un coet espaciañ del MEgazero i va perdre la conecció amb la Bibiana quan les ones d'emisió ja no arrivaben a la Terra. En aquest punt es dona per entendre que entre els dos hi havía un amor important.

-PetriKrust: al 2001, el Petri va ser substituït per un nou personatge. Tot va començar quant el Petri va empendre una lliuta, no sadisfactòria, contra el MegaZero, acompanyat pels petriclons (personatges semblants al Petri, peró amb aspectes diferents). Peró després d'un temps de lluita, el Petri va ser segrestat pel Megazero. Per alliberar-lo, els Súpers van haver de dibuixar petriclons a La Festa dels Súpers. El Petri es va poder alliberar del MegaZero, peró fusionat amb els petriclons, que havíen dibuixat els Súpers. Aquesta fusió va donar lloc al PetriKrust, molt semblant al Petri peró amb un aspecte més modern i, a diferencia va canviar tres vegades de roba. Al principi seguía utilitzant el prefix petri-, peró haviat va perdre la costum, i de la mateixa manera el seu nom es va simplificar a Krust. Parlava utilitzant sinònims: “He vist/mirat aquesta serie”. Va perdre el PetriFax, que va ser substituït per el Krustimàtic, d'on li sortien tot tipus d'objectes. A més, disposava de la Krustiola que li permetía volar.

-Lèmak: Va sortir de la web del club l'octubre del 2001, al mateix temps que apareixía el PetriKrust. Llegía els correus dels Súpers i s'encarregava de la web i, a part, feia la funció de reporter. Tenía frases característiques com “Repixels”, “per tots els bits”, etc...Va estar-hi fins al final del 1r club, quan va desapareixer per culpa de la màquina capgiradora. El Lèmak estava interpretat per Víctor Álvaro.

Tercera Etapa (2003-2006)[modifica]

-Krust: personatge que va entrar al març/abril del 2003. El PetriKrust va ser enredat per la Ruïnosa i se'l va emportar a la sala d'operacións de la seva clínica de bellesa. Un cop allà, el va adormir i li va pendre la Krustiola. La Ruïnosa el volía operar i posar-li nas de porc. A mitja operació, el Krust s'aconsegueix escapar, peró una mica canviat. Va començar una lluita per recuperar la crustiola. En totes les trobades entre ell i la Ruïnosa, ella el volía liquidar, no obstant, la Krustiola no volía matar-lo i senzillament li va canviar l'aspecte i la personalitat: Krust malhumorat, maldestre, atractiu... En un últim moment, la Ruïnosa va capturar en Krust amb el seu exèrcit de clons, les ruïnosetes, qui va ser alliberat pel rei de bastos donant-li la imatge definitiva. Un cop aconseguida aquesta imatge, i encara sense la Krustiola, va idear un pla per recuperar-la, que consistia en seduir a la Ruïnosa amb la  Bastoriola, la Krustiola del rey de bastos. El pla del Krust va tenir èxit i va poder recuperar la Krustiola. El Krust s'encarregava de protegir el Club Super 3 de la Ruïnosa i del Megazero. Recuperant l'estil del Petri, utilitzava el mot krust oer fer jocs de paraules com krustiola, krusants, krustilleres...Va ser interpretat per Joan Duasà.

-Kès: el 2004, la Bibiana va quedar atrapada en un concurs anomenat “Ni Gat ni Gos” per culpa del Megazero i de la Ruïnosa. Finalment va poder sortir a través d'un mirall fusionada amb el cos de la Kès, que era l'hostessa del programa, peró conservava la memòria de la Bibiana. La Kès va ser interpretada per Agnes Busquets.

Altres personatges de l'Antic Club Super 3[modifica]

-MegaZero: és el principal malvat del Club Super 3. És un virus que intenta destruir el club. La veu del MegaZero era interpretada per Ramón Peris-March.

-SuperMà: mà amb un guant blau i una capa vermella amb el poder de vençer el MegaZero. Durant un temps, per culpa del MegaZero, la SuperMà va perdre la seva força i de nou, gràcies a la col·laboració dels Súpers, va recuperar tota la seva vitalitat.

-Tomàtic: és una barreja de telèfon i tomàquet amb ulleres se Sol que parla i que teniancontestador a on els Súpers li posaven vídeos. En els inicis, es mostrava com un autòmata amb plató propi i, posteriorment, es va mostrar com una animació. Com que les diverses peticións eren més frequents demanessin videoclips, en els inicis de l'any 2000, el Tomàtic va passar a tenir un programa propi, “Top Ten Tomàtic”, on feia de DJ i emetíen videoclips, entrevistes musicals, es proposaven concursos per als Súpers i també hi havíen gags entre espai i espai protagonitzats pel propi Tomàtic juntament amb el seu Cosí. El Tomàtic tenía un caràcter extrovertit i boig i durant la primera etapa estava acompanyat pe la Verona, un altre telèfon que era l'antítesis del tomàquet vermell; sèria, estirada... i de la qual estava enamorat. Fins i tot li va dedicar una cançó en el seu disc “Transtomàtic Express” (1997) títulada “Oh! Verona”. En Tomàtic era interpretat per Ferran Albiol.

-Top, Buf y Flash: son tres minúscules criatures que sempre apareixíen juntes. En Top era el sensat, de color blau i portava ulleres, en Flash era l'accelerat, de color vermell i portava sempre una visera sense gorrai en Buf era el mandròs, de color groc, sempre portava auriculars i tenía ganes de dormir. Sempre que es trobaven amb els Megatxis, una espècie de còpies petites del MegaZero, les aplastaven amb masses. Les seves veus eren interpretades pels primers actors, que feien de Petri, Noti i Nets.

-También sortía la PetriOmreta, una sombra entremaliada que donava consells mediambientals i la SuperÉ, una estrella que sempre tenía respostes cienífiques als dubtes dels Súpers.

-Ruïnosa: personatge que va ser creat pel MegaZero, enun intent de destruïr el Club Super 3, amb un altre (es desconeix el nom) i que rapidament s'en va desvincular. Encara que la Ruïnosa i el MegaZero travallaven per separat, tots dos teníen el mateix objectiu, destruïr el Club Super 3. Vain, narcisista, creguda... eren els ajectius que la definien. La popularitat d'aquest personatge va ser tal que va estar activa des del 1997, l'any de la seva aparició, fins al final de la primera etapa. Va arribar a tenir el seu propi canal de televisió, "TeleRuïnosa" i fins i tot grabar un disc en solitari. La Ruïnosa era interpretada per Anna Casas.

Final de l'Antic Club Super 3[modifica]

La Ruïnosa va crear la màquina capgiradora, una màquina que convertia a la Kès, al Lèmac i al Krust en ruïnosos, peró, per imprevist, també la va convertir a ella i al MegaZero en Súpers. La Kès, el Lèmac i el Krust, en la seva personalitat ruïnosa, van borrar a la SuperMà gracies al MegaZero. L'11 de Setembre del 2006, la màquina capgiradora de la Ruïnosa atrapa al Club Súper 3 i a tots els seus personatges en un forat del temps i els fa retrocedir 15 anys en el temps. La última imatge de "l'antic" Club Súper 3 és la SuperMà sobrevolant la pantalla i deixant-la tota en negre.

Nou Club Super 3 (2006-Present)[modifica]

El 12 de Setembre del 2006, el Club Súper 3 fa grans canvis en el disseny, personatges, logotip, sèries i pàgina web. A partir d'aquest moment, els personatges són una família, La Família del Súper 3, uns dibuixos animats transformats en persones reals que van decidir fugir de l'últim capítol de la seva sèrie i provar sort al nostre món. Havíen d'adaptar-se a les costums humanes i les particularitats del món, a més de getionar i promocionar el Club Súper 3. Cada personatge venía amb un objecte màic personal associat a les diferents temàtiques.

Personatges Actuals:[modifica]

-Fluski: mig gat i mig humà, amb estat d'ànim imprevisible. Encara que la seva sèrie no es va arribar a estrenar, el Fluski és considera una estrella televisiva. Ell és l'únic que pot travessar la porta màgica que conecta el món real amb el dels dibuixos animats. Sovint visita els dibuixos a veure si té sort en alguna nova sèrie o per buscar la seva estimada gateta rosa, encara que sempre acaba tornant a casa. El seu objecte màgic és la clau que obre la porta dels dibuixos animats. És interpretat per Albert Ausellé.

-Àlex: la mare del Roc, disenyava estacións espacials per tot l'univers a la sèrie futurista “Els Cibernètics”. Ara mira d'adaptar-se a la tecnología del món actual, que ella troba obsoleta, amb la invenció de noves i extranyes màquines que no sempre acaben funcionant. Li agrada viatjar i llegir llibres de ciència-ficció. El seu objecte màgic és el comandament que controla el temps. L'Àlex és interpretada per Berta Errando.

-Pau: el pare de la  Lila i provinent de la sèrie “Jungles Misterioses”, és un explorador de estrafolaries teoríes ecològiques que a la seva sèrie de dibuix animat viatjava en avioneta en busca de civilitzacións perdudes i espècies en perill d'extinció. El món urbà el que ha vingut el sorpren i passa moltes estones al seu hivernacle on ha deixat creixer una autèntica selva. També té tendència a aborrir la família amb les seves històries. El seu objecte màgic és un bonsài que no para de queixar-se del món real. El Pau és interpretat per Joan Valentí Cortés.

-Pati Pla: és una veïna humana de la família i neboda del Sr.Plà, propietari de la casa. se sent fascinada per aquesta família i per tot el que envolta el Club Súper 3. És pasa tot el dia a la casa i, sovint, els ajuda a gestionar el club, sobre tot als esports, afició que l'apassiona. La Pati Pla és interpretada per Neus Ballbé.

-Sr. Pla: és el veí i propietari de la casa que lloga la família del Super 3 i tiet de la Pati Pla. Menyprea tot el que tingui a veure amb el món infantil en general. En les seves inoportuners visites a la casa, busca continuament proves de l'exixtència del club i inventar excuses per fer-los fira de la seva casa per tirar-la a terra i construïr el seu gratacels. No li agraden gens les activitats lúdiques i invitacións gratuites. Cada vegada mostra més afecte amb l'Àlex, l'únic membre de la família a qui li té respecte. El Sr.Pla és interpretat per Domènec de Guzmán Ciscar. En una ocació, el productor del club va dir que el Sr.Pla era com la Ruïnosa de l'antic Club Súper 3.

-Mildred: l'aranya i la millor amiga de la Lila. Quan va arribar al món real, era una aranya de mida natural, peró, al mateix temps que la Lila es transformava en adolescent, la Mildred es convertia en una aranya gegant. La Mildred era l'única que entenía a la Lila perquè era una arnya irònica, parla poc i és entremaliada ja que participa a totes les bromes de la Lila. És una expèrta teixidora, ningú la guanya a fer teranyines. És peluda i bonica i té 8 ulls. Amb caràcter, es fa sentir quan s'enfada.

-Bonsái: és el bonsai que el Pau es va emportar amb ell de la seva sèrie. Tot i que ell i el Pau mai estàn d'acord, no poden viure l'un sense l'altre, encara que n ho reconeguin. El Bonsái és un rondinaire o, com diu ell exigent i inconformista. De vegades és bromista, encara que moltes vegades al Pau no li facin gràcia les seves bromes. És un expert en consells impossibles o inútils i defensor de la natura menys de les plantes de l'hivernacle. És interpretat per Jordi Díaz.

-Rick: és el assistent/ajudant del Sr.Pla. Està encantat de treballar per ell perquè l'admira molt. És ambiciós i cooperatiu. La seva missió és ajudar al Sr.Pla a fer fora a la família de la casa i acabar amb el Club Super 3. Té predilecció per la Pati Pla i no enten per què passa tantes hores amb els "rarets". El Rick és interpretat per David Marcé.

-Biri-Biri: és un bebé extraterrestre de color blau i que es comunica repetint el seu nom. Al Setembre del 2013, la família viatja a la lluna gràcies a un coet que van disenyar els Súpers i, un cop allà el Roc es troba un ou extraterrestre que s'obra un cop arriben a La Terra. El Biri-Biri visita a la família utilitzant la  PIGA, un invent de l'Àlex que fa que en Biri-Biri pugui tornar a La Terra, peró només les nits de lluna plena. És interpretat per Eva Martí.

-Nenúfar: germana de la Matoll i, com ella, té poders màgics. Va apareixer, juntament amb la seva germana quan la Lila les va transformar perquè fossin cuidades pel Pau. Contrariament a la seva germana, la Nenúfar és somiadora i delicada i sempre somia amb un prat verd ple de floretes roses. El seu color preferit el el groc. És interpretada per Norma Pujol.

-Matoll: germana de la Nenúfar i, com ella té poders màgics. Va apareixer juntament amb la seva germana, quan la Lila les va transformar per que el Pau les cuidés. Contrariament a la Nenúfar, la Matoll és delicada i valenta i sempre somía en una planta carnívora que menja el cerbell dels msquits. El seu color preferit és el verd terra. És interpretada per Laia Pardo.

-6Q: robot de cuina creat per l'Àlex. Està programat per fer més de 200 feines culinaries i no per sentir ni gustos pròpis, cosa que la família l'ajuda a resoldre. 6Q és interpretat per Marc Vilajuana.

Personatges Retirats[modifica]

-Roc: 

hijo de Àlex y proveniente de la serie “Els Cibernètics”. Su sueño es convertirse en estrella de la música, pero no tiene mucha suerte. Su inteligencia es muy simple, todo y que tiene facilidad en caer bien. Está secretamente enamorado de Pati Pla, la vecina humana de la familia. En mayo de 2014, Roc tuvo que volver al mundo de los dibujos animados porqué fue elegido para protagonizar una serie donde cumpliría su sueño de ser una estrella de la música, elección que le fue difícil de tomar. Su objeto mágico era el RocPod. Roc fue interpretado por Ferran Vilajosana.