Usuari:Vaquers/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKarl-Anthony Towns Jr.
Biografia
Dades personals
Alçada2.13 m
Activitat
Salari5.704 dolars
Posició a l'equipPivot
Club actualMinnesota Timberwolves
Elecció al draft per1ª ronda, nº1

Karl - Anthony Towns Jr. ( nascut el 15 de novembre de 1995) és un jugador professional de basquetbol Dominicà i Americà que jugara la temporada 2016/17 per als Minnesota Timberwolves de l'Associació Nacional de Bàsquet ( NBA ). Va jugar a basquetbol per a l'equip universitari de bàsquet anomenat Kentucky Wildcats, a la Universitat de Kentucky . Durant aquesta època va ser nominat i escollit per al equip de bàsquet nacional de la República Dominicana i per l'equip olímpic als 16 anys d'edat , encara que la República Dominicana en última instància, no es va classificar per als Jocs Olímpics de 2012 . Va ser seleccionat en la primera ronda del draft de l'NBA 2015 pels Timberwolves de Minnesota, posteriorment, a finals de campanya va rebre el premi de jugador novell de l'any.

Joventut[modifica]

Towns va néixer a Piscataway, Nova Jersey, de pare afroamericà, Karl i una mare dominicana, Jacqueline Creu[1]. Va assistir a l'Escola Theodore Schor el 2009. A Theodore Schor, va repetir el setè grau per tal de guanyar un any addicional de desenvolupament basquetbolistic. El seu pare va jugar al bàsquet a l'Universitat de Monmouth i va entrenar a jugar a la Piscataway Technical "High School", on estudiava el cinquè grau.

Etapa a la High School[modifica]

Com a jugador novell de la high school de St. Joseph Karl va aconseguir acabar sent el millor equip de l'estat en els anys 2011 i 2012. Posteriorment als dos campionats, a finals del 2012 Karl tenia un gran lligam el seu entrenador, John Calipari, i decidía anar a jugar al "Collage" dels Kentucky Wildcards, sota les ordres del mateix entrenador, qui es va encarregar de que la promesa seguís creixent i que els observadors es fixessin amb ell. Finalment va acabar la temporada amb les següents estadístiques: 20.9 punts, 13.4 rebots i 6.2 taps per partit com a any senior.

Etapa al Collage[modifica]

Jugant a Kentucky, un equip de gran nivell, Karl tenia els minuts limitats i no tenia altre remei que aprofitar les oportunitats que li donava l'entrenador. Finalment va acabar la temporada amb les següents estadístiques: 10.3 punts i 6.7 rebots en un total de 21.1 minuts per partit. Destacar dos grans actuacions en aquest equip d'en Karl, dos quàdruples-dobles amb les següents estadístiques: 16 punts, 17 rebots, 11 taps i 11 assistències en un partit i 20 punts, 14 rebots, 12 taps i 10 assistències en una altra ocasió.

Etapa com a jugador professional[modifica]

Juga a la lliga NBA i al equip de Minnesota Timberwolves des de l'any 2015 fins a la actualitat.

2015-16 Temporada: Jugador novell de l'any[modifica]

Al llarg de la temporada 2014-15, ja es podia observar una possible gran carrera com a jugador de bàsquet, a més a més provenia d'un gran equip universitari. On a causa de la calitat mostrada en el joc al llarg del torneig de la NCAA, i éssent premiat com a millor jugador defensiu i convertint-se en un millor jugador ofensiu, va aconseguir ser seleccionat pels Minnesota Timberwolves amb la primera selecció global del draft de l'NBA de 2015. El 7 de juliol de 2015, va signar el seu contracte com a novell amb els Minnesota Timberwolves i es va unir a l'equip per al torneig d l'NBA Summer League a Las Vegas, on en cinc partits, va fer unes estadístiques mitjanes de 12,8 punts i 7,2 rebots per partit.

Oficialment va debutar amb els Timberwolves en l'obertura de la temporada de l'equip contra els Lakers de Los Angeles el 28 d'octubre, registrant 14 punts i 12 rebots com a titular en la victòria per 112-111. El següent joc el 30 d'octubre contra els Nuggets de Denver, els seus 28 punts i 14 rebots van impulsar als Timberwolves al seu gran inici amb 2-0 (victòries-derrotes). Durant els seus primers 13 partits de la temporada, Karl-Anthony va fer unes estadístiques de 16,0 punts i 10,4 rebots per partit. Aquests números es van reduir a 8,4 punts i 6,0 rebots en els propers cinc partits. Tot i això, el 3 de desembre, va ser nomenat com a jugador de la Conferència Oest del mes de novembre i convertir-se en el setè jugador de la NBA que amb els Minnesota Timberwolves guanyava el premi al jugador del Mes.

El 5 de desembre, Towns va fer la seva millor actuació des del 30 d'octubre, obtenint 27 punts i 12 rebots en la derrota davant els Portland Trail Blazers. Dos partits més tard, el 9 de desembre, va registrar 26 punts i 14 rebots en la victòria per 123-122 en temps extra sobre els Lakers de Los Angeles. El 20 de gener de 2016, va assolir ja un alt nivell de joc amb 27 punts i assolint el seu nombre màxim de rebots de la seva carrera amb 17 i 6 taps en la derrota per 106-94 contra els Mavericks de Dallas. El 29 de gener, va registrar 32 punts i 12 rebots en la derrota davant els Utah Jazz, convertint-se en el jugador més jove a tenir 30 punts i 10 rebots en un partit, des que Kevin Durant ho va fer el 2008. El 2 de febrer, va ser nomenat jugdor del mes de la Conferència Oest del mes de gener. Kristaps Porziņgis (jugador de la Conferència Est), de Nova York va guanyar els tres respectius premis mensuals per començar la temporada. El 10 de febrer, es va anotar un rècord personal de 35 punts en la victòria per 117-112 sobre els Raptors de Toronto. Tres dies més tard, va guanyar el All-Stars (el concurs d'habilitat) amb una disputada final contra el base Isaiah Thomas, convertint-se en el jugador més alt, més pesat i més jove en guanyar l'esdeveniment. El 27 de febrer, va tenir una actuació de 30 punts, 15 rebots en la victòria per 112-110 sobre els New Orleans Pelicans. Posteriorment, va ser nomenat juagdor del mes de la Conferència Oest i junt amb el seu company d'equip Andrew Wiggins van aconseguir aquest reconeixement durant quatre mesos seguits.

A finals de temporada va rebre els reconeixements següents; jugador novell de l'any, elegit al millor equip novell de l'any i millor jugador novell en el partit de les estrelles (All-Stars).

Referències[modifica]

  1. Karl-Anthony Towns taken No.1 by Wolves; Tyus Jones acquired in trade with Cavaliers,
    <references></references>
    Star Tribune, June 26, 2015