Usuari:Victor1223334444/Chromebooks

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Chromebook[modifica]

Els Chromebooks són un tipus d'ordinadors personals que funcionen amb el sistema operatiu Google Chrome OS. Aquest es poden definir com una barreja entre els portàtils i un servidor en línia, és a dir, normalment tenen l'aspecte d'un ordenador portàtil convencional però l'emmagatzematge de les dades i informacions té lloc en bases de dades en línia en comptes de en discs durs interns o externs. Els primers dispositius Chromebook disponibles per us personal van sortir a la venda el Juny del 2011 a través de les marques Acer i Samsung, pioneres en apostar per aquest sistema operatiu i aquest tipus d'emmagatzematge en línia.

Disseny[modifica]

Els Chromebooks es comercialitzen amb el sistema operatiu Google Chrome OS, un sistema operatiu que evoluciona des de el sistema operatiu de lliure accès Linux però amb canvis i millores, aquest tipus d'ordinadors utilitzen el cercador Google Chrome per la interfaç principal de l'usuari, i per tant, en comptes de descarregar aplicacions al nostre dispositiu per posteriorment utilitzar-les, funciona a través d'aplicacions web que no requereixen descàrrega ni emmagatzematge pesat.

Alhora, el fet de funcionar a través de servidors externs i no a través d'un emmagatzematge intern, fa que en el moment d'encendre el dispositiu, aquest s'iniciï en segons. Una altra característica dels Chromebooks és que també gràcies a emmagatzemar les dades a la xarxa, les actualitzacions són instantànees i no requereixen deixar el dispositiu encès per poder dur a terme aquest procés.

Referencies[modifica]