Usuari:Wikifran43/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Museu de les Matemàtiques de Catalunya[modifica]

Museu de les Matemàtiques de Catalunya[modifica]

Història[modifica]

Fundació 2014
Localització
Parc de Can Mercader

Carretera de L'Hospitalet, s/n

08940 Cornellà de Llobregat

Altres dades
Web web oficial

El Museu de les Matemàtiques de Catalunya (Mmaca) està situat a la segona planta del Palau Can mercader, dins del parc de Can Mercader, en la localitat de Cornellà de Llobregat. Aquest disposa d'uns 300 m2 on allotjar exposicions i fer activitats relacionades amb les matemàtiques ensenyant que aquestes estan amagades en tot el que ens envolta. Junt amb el Mathematikum de Giessen (2002, Alemanya) i el MoMath de Nova York (2012, Estats Units d'Amèrica), el Mmaca va obrir les seves portes l'any 2014 competint en una lliga molt escassa.

El Mmaca va néixer gràcies a un grup de professors de matemàtiques (Pura Fornals, Guido Ramellini, Enric Brasó i Josep Rey, entre d'altres) tots ells buscaven un espai on poder exposar la gran quantitat d'aparells construïts amb fusta i així donar-les a conèixer al públic d'una forma mes didàctica.

Accés[modifica]

Mitjà de transport Línia Destinació
Metro L5 Gavarra
FCG S4 Almeda
Autobús L12 Parc Can Mercader

Exposicions[modifica]

Al Mmaca es pot visitar l'exposició permanent "Experiències matemàtiques" la qual mostra un conjunt d'activitats per comprendre les matemàtiques des d'un vessant més divertit. Es poden treballar mòduls de geometria, aritmètica, probabilitat i estadística entre d'altres.

També es realitzen tallers en grup com "Les cúpules de Leonardo" on es pot construir amb un sol model de peça de fusta diferents estructures on es treballen 11 patrons diferents d'unió entre aquestes peces, a més a més de treballar aspectes col·laboratius i col·lectius entre els participants.

Bibliografia[modifica]