Usuari:XaviGarcia1603

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Lesion de genoll[modifica]

Que es el genoll?[modifica]

La genoll es una articulació que forma part de la unió de el fèmur i la tíbia. En aquest component hi ha una altre articulació que es diu ròtula, aquest component ajudael moviment. Els genolls li donen estabilitat al cos. També deixen que les cames es doblin i redrecin. Tant la flexibilitat com l'estabilitat són necessàries a l'hora de posar-se dret, caminar, córrer, ajupir-se, saltar o donar-se la volta.

El voltant de la genoll hi ha lligaments y músculs que son imprescindible per la mobilitat de la cama,un altre component important es el menisc que impedeix moviment desmesurats que podrien provocar un mal.

Aquí es mostren les parts del genoll

Lesions de genoll:

Lesions i Trastorns dels cartílags :

La condromalàcia ocorre quan el cartílag de la ròtula s'estova . La poden causar algunes lesions , l'ús excessiu o la debilitat muscular . També pot passar quan algunes parts del genoll no estan alineades . La condromalàcia pot desenvolupar quan un cop a la ròtula desprèn un tros de cartílag que contingui un fragment d'os .

La lesió del menisc apareix com a resultat una combinació de forces : compressió , tracció , flexió- extensió del genoll juntament amb maniobres de rotació interna o externa forçades.Això pot causar un esquinçament parcial o total . Si el esquinçament és mínim , el menisc es manté connectat al front i en la part posterior del genoll . Si el esquinçament és més gran , el menisc podria quedar penjant d'una tira de cartílag . La gravetat de la lesió dependrà del lloc i la intensitat del esquinçament .

El tractament per a les lesions del cartílag inclou : 

  • Exercicis per enfortir els músculs 
  • Estímuls elèctrics per enfortir els músculs
  • Cirurgia en casos de lesions greus .

Lesions dels lligaments :

Els lligaments de la genoll que és lesionin sovint són el lligament anterior creuat ( LAC ) i el lligament posterior creuat ( LPC ​​) . Una lesions en aquests lligaments de vegades és Pot trucar esquinç . En general, el LAC s'estira o s'esquinça ( o ambdues ) en Fer 01:00 moviment rotatiu Brusc . Els impactes Directes , com ara a els accidents d' auto , són la causa més comuna de lesions de l' LPC .

Els lligaments col·laterals ( mitjà i lateral ) sovint pateixen lesions causades per 1 cop al costat- exterior del genoll . Aixó Pot causar que el lligament s'estiri i esquinçament . Aquests cops AMB Freqüència ocorren en practicar esports com ara futbol americà o hoquei .

Lesions dels lligaments:

Els lligaments de la genoll que es lesionen sovint són el lligament anterior creuat (LAC) i el lligament posterior creuat (LPC). Una lesió en aquests lligaments de vegades es pot trucar esquinç. En general, el LAC s'estira o s'esquinça (o ambdues) en fer un moviment rotatiu brusc. Els impactes directes, com ara els accidents d'auto , són la causa més comuna de lesions del LPC.

Els lligaments col·laterals (mitjà i lateral) sovint pateixen lesions causades per un cop al costat exterior del genoll. Això pot causar que el lligament s'estiri i esquinçament. Aquests cops amb freqüència ocorren en practicar esports com ara futbol americà o hoquei.

Les lesions dels lligaments es tracten amb:

• Borsa de gel, immediatament desprésde la lesió, per reduir la inflor

• Exercicis per enfortir els músculs

• Fèrules

• Cirurgia (en casos de lesions més greus)

Lesions i trastorns dels tendons:

Els tres tipus principals de lesions i trastorns dels tendons són:

  • Tendinitis i ruptura dels tendons
  • Malaltia d'Osgood-Schlatter
  • Síndrome de la cintilla iliotibial

Les lesions dels tendons figuren des de la tendinitis (inflamació d'un tendó) fins a la ruptura (esquinçament) d'un tendó. El esquinçament d'un tendó passa majorment per:

L'ús excessiu d'un tendó (en particular en certs esports). El tendó s'estira com un tros de goma desgastat i s'inflama.

Tractar d'impedir una caiguda. Si els músculs de la cuixa es contrauen, el tendó pogués esquinçar. Això és més probable en persones grans amb tendons febles.

Un tipus de tendinitis del genoll és la tendinitis rotuliana (genoll del saltador). En els esports que requereixen saltar, com ara el bàsquet, el tendó pot inflamar o estripar.

La tensió a la placa de creixement de la part superior de la canyella causa la malaltia d'Osgood-Schlatter. Aquesta malaltia causa inflor al genoll i la part superior de la canyella i passa si es desprèn el tendó i arrenca un tros d'os. Les persones joves que corren i salten en practicar esports poden patir aquest tipus de lesió.

La síndrome de la cintilla iliotibial ocorre quan el tendó frega l'os exterior del genoll, causant inflor. Això passa si el genoll s'usa en excés per molt temps. Passa de vegades durant l'entrenament esportiu.

El tractament per a les lesions i trastorns dels tendons inclou:

  • Descans
  • Gel
  • Elevar la cama
  • Medicaments com ara l'aspirina o l'ibuprofeno per alleujar el dolor i reduir la inflor
  • Limitar la pràctica d'esports
  • Fer exercicis per estirar i donar fortalesa
  • Fer servir un guix (escaiola), en casos d'esquinçament parcial