Usuari:Xavierandreu123

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Brayan l'ocell[modifica]

Brayan l'ocell fou el primer ocell que va tenir l'alumne de sistemes Xavier, Brayan va neixer el 14 de febrer i es de la especiè d'ocell Diamant Zebrat[1].

brayan

Pas del temps[modifica]

Vida abans de ser adoptat[modifica]

Brayan l'ocell va ser producte d'un metode de criança de botiga, sent l'últim que es va desenvolupar completament per lo tant l'últim en neixerl'últim que quedava i per això va ser adoptat.

vida després de l'adopció[modifica]

Brayan va viure una vida plena i sana per 2 anys en la que va arribar a ser pare de 2 fills, els quals eventualment es van escapar degut a la seva naturalesa exploradora que feien tot lo possible per escapar a la minima oportunitat.

En general acostumaven a ser només 2 ocells ja que després de tenir als primers ocellets, els ous ja no sortien més encara que tingués 17.

Familia Brayan


Descripció física[modifica]

Diamants clapats de forma general[modifica]

Els diamants clapats tenen una mida relativament petit, amb una longitud de 10-11 centímetres i un pes d'uns 12 grams,es a dir que no pesen casi res, son molt petitons en tots els sentits. Aquesta espècie té dimorfisme sexual, ja que son de diferents colors si són mascles o femelles. Els mascles són més vistosos, amb cap i esquena grisos, cues a ratlles blanques i negres, gola ratllada i taques taronges a les galtes i una coloració de color castany tacat als costats. Les femelles en canvi són menys distintives, amb una coloració grisa a tot el cos i cues blanques i negres a ratlles. Els becs d'aquesta espècie també varien segons el sexe, els mascles tendeixen a tenir un bec de color vermell, mentre que els becs de les femelles són de color taronja. La coloració dimòrfica apareix quan tenen 90 dies de vida, abans d'arribar a la maduresa, els diamants clapats joves sovint es veuen com a femelles però amb un bec negre.

Particularitats físiques de BRAYAN[modifica]

Aquest es un mascle, i si bé te caracteristiques semblants a les de tot ocell mascle de la seva espècie però amb petites variants, ell a diferència dels altres té els ulls de color vermell, en comptes de marrons o altres mes convencionals i les seves taques en comptes de ser punts totalment rodons eren taques difuminades com si algú fés ús de goma de borrar al seu cos.

Alimentació[modifica]

L'alimentació va ser primoridial pel seu desenvolupament com ocell per fer-lo fort i resistent a tot, la seva dieta variava entre els aliments a continuació

  1. Plàtan
  2. Pera
  3. Poma
  4. Menjar especialitzat per ocells

S'havien d'evitar aliments com l'enciam o altres fruites que feien que s'estreñesi i tinguesi flatulencies per lo tant l'equilibri de l'alimentació feia que cresquesi en un ambient sà. LLista d'aliments favorits de brayan, no els mes sans sino els seus preferits:

Llistat menjar favorit
Cogombre Taronja Poma
Fibra ós de jibia Pera
Menjar d'ocell Papilla Llavors

Hàbitat[modifica]

Els diamants clapats són natius d'Austràlia i habiten la majoria de regions del continent perquè son ocells comuns per l'introducció de cuidar-los. .[2] Acostumen a sobreviure a qualsevol habitat que s'ofereixi ja que tenen alta capacitat de adaptació al medi ambient

Últim dia que es va veure amb vida.[modifica]

L'últim dia que es va veure amb vida va ser al nadal de 2022, aquest va aprofitar la higiene que s'habia de fer a la gabia per escapar-se per on es fica el menjar [[1]]. S'esperaba que retornés pero no es va veure mai més, deixant a la seva companya sola

--Xavierandreu123 (disc.) 09:54, 19 set 2023 (CEST)

  1. diamant zebrat«Xavierandreu123». Cercaterm. TERMCAT, Centre de Terminologia. Rev. 20/01/2022(català)
  2. «Taeniopygia guttata (zebra finch)» (en anglès). [Consulta: 16 novembre 2017].