Vés al contingut

Usuari:XxCerVerA NOOBxX/Schiltron

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wallace i la victòria de Moray a Stirling va ser encara més impressionant ja que no tenien la cavalleria pesada de l'Anglès. L'exèrcit escocès estava composta per camperols, burgesos i gent comuna. Wallace i Moray havien entrenat una sèrie variat dels agricultors i petits propietaris en un exèrcit que havia derrotat als cavallers i homes d'armes anglès aguerrits. El Schiltron jeia al cor de l'estratègia de batalla escocesos.

Un Schiltron era un "gran cercle" - una formació de batalla amb fins a 2.000 homes que portaven enormes llances de 12 peus de llarg. Ells van formar enormes cercles o rectangles que estava eriçat de llances com un eriçó gegant letal.

Les files escocesos estaven ben perforats i capacitats per entrar a la formació i per enfrontar-se a cavallers muntats en una armadura. Les files de la Schiltron estaven tan atapeïda que eren gairebé impenetrable.

Després de la batalla del pont de Stirling, Wallace i Moray van enviar cartes als comerciants al continent dient-los que "el regne d'Escòcia, gràcies a Déu, ha estat recuperat per la guerra de la potència de l'Anglès. 'Una d'aquestes cartes, el Lübeck Carta, ha sobreviscut.

Andrew Moray, el líder de la insurrecció que havia lliurat una guerra de guerrilles al nord-est, finalment va morir de les seves ferides dos mesos després de la Batalla del Pont de Stirling. Va ser enterrat a la catedral de Fortrose.

Wallace va ser nomenat cavaller i es va convertir en l'únic guardià d'Escòcia - '. Wilhelmes Wallays, Knight, The Guardian del Regne d'Escòcia i líder dels seus exèrcits' Wallace va envair els comtats del nord d'Anglaterra en 1297.

En juliol 1298 l'exèrcit escocès s'enfrontaria a la maquinària bèl·lica d'Eduardo I a la batalla de Falkirk. Els schiltrons escocesos s'enfrontarien a un desafiament mortal - l'arc llarg anglès.