Vés al contingut

Usuari Discussió:88.27.90.247

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per què dius sense sentit? A la documentació medieval els reis seguien la numeració catalana cosa que va deixar clara el rei Cerimoniós: Per què s'ha de segir la numeració aragonesa inventada al segle XVII per Jeronimo Zurita?

D'Aragó[modifica]

Només diré que aquest que diu que em carrego anys de consens, no coneix o no vol reconèixer que si Pere III signava com a Pere terç d'Aragó i deia que era descendent del llinatge comtal era perquè així es considerava:

Nom:Pere, Cognom del Casal de Barcelona: d’Aragó, número dins del llinatge:III


Una altra cosa és la numeració per regne o estat (IV del regne d’Aragó i III del comtat de Barcelona, per exemple), que li han donat els historiadors posteriors, els conces d'anys de la viquipedia (totalment respectable), no és res al costat de l'evidencia històrica. Els antics reis d'Aragó d'abans de la unió, no tenien d'Aragó com a cognom sinó el nom del seu pare: Ramir Sanxes II dit "el Monjo" era fill de Saç Ramires, per exemple, és la dinastia Barcelonina que tampoc tenia cognom la que adopta Aragó per ser el feu amb més dignitat titular. La numeració aragonesa que seguiu no és fidel a la realitat, ja que respon a un territori quan a l'època la numeració corresponia a una família. A més es comença a utilitzat quan aquests sobirants feien segles que havien finit, a inicis del segle XVII.

Així que siusplau 88.27.90.247 siguis qui siguis abans d'acusar-me de fer un sense sentit mira de coneixer una mica el tema, et deixo una pàgina de la viquipedia on en parla amb la documentació pertinent:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Casal_d%27Arag%C3%B3

Bona nit.