Vés al contingut

Usuari Discussió:A4cordes

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sant Boi Camerata Orquestra de Cambra A4 Cordes[modifica]

És la consolidació de l’ últim esglaó de tot un projecte d’orquestres. Va néixer oficialment a l’octubre de 2004 a la població de Sant Boi de Llobregat.

És una formació que funciona de forma autònoma i està formada principalment d’instruments de corda (orquestra de cambra) encara que puntualment s’amplia amb instruments de vent.

L’objectiu principal és el de donar possibilitats de professionalització als joves amb nivell que no tenen encara la possibilitat de participar en orquestres professionals.

Sant Boi Camerata ha tingut l'oportunitat de tocar en espais majestuosos con són el Palau de la Música Catalana, el Petit Palau, la Cripta de la Colònia Güell, el monestir de Montserrat, l'Auditori de Cornellà de Llobregat, l'auditori de Berga, l'auditori Municipal de Terrassa, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, el monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, l'Atrium de Viladecans i la Torre Benviure de Sant Boi de Llobregat

Des dels seus inicis ha portat la seva música per les poblacions de Bagà, Banyoles, Barcelona, Berga, Castelldefels, Cornellà, Girona, Guardiola de Berguedà, Montserrat, Olesa de Montserrat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Terrassa, Torrelles de Llobregat, Vacarisses i Viladecans. També ha tocat al País Basc i a la ciutat de Cork d'Irlanda.

Actualment la componen 26 músics amb Jordi Moreno com a concertino, més el seu director en Càndid Rodríguez.

Fotografia orquestra

Càndid Rodríguez[modifica]

Cursa els seus estudis de música al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, premi d’honor del grau elemental, menció d’honor de grau mig i, titulació de grau superior de trompeta. Des de 1985, estudia direcció amb Francesc Llongueres,amb qui ha col·laborat des de l’any 1989 fins l’any 2000 en el Pla de Formació Orquestral de Virtèlia Escola de Música, com a director assistent de la Barcelona Sinfonietta, director titular de l’Orquestra Juvenil de Virtèlia Escola de Música i assistent del projecte: “Fes-la sonar”. Ha fet cursos de direcció amb mestres com Pierre Cao, Juan Ma Estevan, Octav Calella, Albert Argudo, Antoni Ros Marbà, Luis Sanjaime, Ferrer Ferran i Philippe Fournier. Ha estat director titular de la Jove Orquestra de Figueres i del “Conjunt Orquestral de Girona”. Actualment és el director titular de Sant Boi Camerata Orquestra de Cambra A4 Cordes de Sant Boi de Llobregat, la Coral Pedres Blanques de Sant Boi de Llobregat, l'orquestra de l'Escolania de Montserrat i de Girona Banda Band. És mestre titular de trompeta a l'Escola Municipal Blai Net de Sant Boi.

Càndid Rodríguez