Usuari Discussió:Nina bdn

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pen drive

Una memòria USB és un petit dispositiu d'emmagatzematge que utilitza la memoria flash per a guardar la informació sense necessitat de bateries (piles). Aquestes memòries són resistents a les rascades i a la pols que han afectat a les formes prèvies d'emmagatzematge portàtil, com els CD's i els disquets.

Aquestes memòries s'han convertit en el sistema d'emmagatzematge i transport personal de dades més utilitzat, desplaçant en aquest us a els tradicionals disquets, i als CD's. Es poden trobar en el mercat fàcilment memòries d'1, 2, 4, 8 GB o més, per un preu moderat. La seva gran popularitat li ha suposat infinites denominacions populars relacionades amb el seu petit tamany i les diverses formes de presentació, sense que ninguna hagi pogut destacar entre totes elles.

Els sistemes operatius actuals poden llegir i escriure en les memòries només connectant-les a un conector USB de l'equip encés, rebent l'energia d'alimentació a través del propi conector. En equips una mica antics, es necessita instalar un controlador de dispositiu (driver) proporcionat per el fabricant. Els sistemes GNU/Linux també tenen suport per a dispositius d'emmagatzematge USB, encara que pot ser que alguns entorns gràfics no reconeguin bé la forma en en que el dispositiu estigui, o no estigui particionat; i podria ser necessari realitzar manualment l'operació de "montatge".