Vaixell pesquer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 02:15, 1 gen 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Vaixell de pesca de crancs en Pellworm (Alemanya).
Proa d'un petit pesquer de Croàcia amb les xarxes visibles.

Un vaixell pesquer és un bot o vaixell que s'usa per pescar al mar, o en un llac o riu. S'empren molts tipus d'embarcacions per a la pesca comercial, artesanal i esportiva. És difícil estimar el nombre de vaixells de pesca esportiva. Varien en grandària, i al contrari que els vaixells comercials, sovint no es dediquen només a la pesca. Segons la FAO, el 2004 hi havia 4 milions de vaixells pesquers.[1] Unes 1,3 milions aproximadament d'aquestes embarcacions són amb cobertes i àrees tancades. Gairebé totes les embarcacions cobertes estan mecanitzades, i 40.000 d'elles superen les 100 tones. A l'altre extrem, dos terços (1,8 milions) dels bots sense coberta són embarcacions tradicionals de diferents tipus, que funcionen únicament a vela i rems.[1] Aquests bots són els emprats pels pescadors artesanals. Abans de la dècada de 1950 hi havia molt poca estandardització dels vaixells pesquers. Els dissenys podien variar en funció del port i drassana. Tradicionalment els bots es feien de fusta, però la fusta ja no s'usa pel seu cost i la dificultat per obtenir fusta de construcció. Cada vegada s'usa més la fibra de vidre en els vaixells pesquers petits de fins a 25 metres (100 tones), mentre que l'acer s'empra generalment en embarcacions superiors als 25 metres.

Referències

  1. 1,0 1,1 # 4.1.5 The status of the fishing fleet State of World Fisheries and Aquaculture, FAO, Roma (2007) ISBN 978-92-5-105568-7

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vaixell pesquer