Vicryl

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Vicryl surgical suture 3-0.31mm.70cm 03.JPG

El Vicryl o poliglactina 910 és un tipus de fil de sutura absorbible, sintètic, multifilament i entrellaçat. És indicat per a l'aproximació i la lligadura de teixits tous, i manté la seva resistència a la tracció per aproximadament tres a quatre setmanes en el teixit, mantenint el 60-65% de la seva força de tensió als 14 dies i el 30% als 28-30 dies.[1] El Vicryl també pot ser tractats de manera d'obtenir una cicatrització més ràpida de teixits o bé impregnats amb triclosan per proporcionar protecció antimicrobiana a la línia de sutura.

Encara que el nom de "Vicryl" és una marca registrada d'Ethicon, el terme "Vicryl" s'ha convertit en quelcom generalitzat com a referència a qualsevol sutura sintètica absorbible feta principalment d'àcid poliglicòlic. Altres marques de les sutures d'àcid poliglicols són fabricades per empreses diferents.

El Vicryl es pot utilitzar per a la pell, però la seva capil·laritat hauria de ser bloquejada amb un antibiòtic tòpic i ha de ser retirada com qualsevol altra sutura de pell. Si s'utilitza en el sistema urinari, no s'ha de posar en llocs que poden entrar en contacte amb l'orina.

Referències[modifica]

  1. Manuel Domínguez Romero, José Antonio Galiana Martínez, Francisco Javier Pérez Vega Manual de cirurgia menor (en espanyol). Publicat per Aran Ediciones, 2002; pàg 235. ISBN 84-95913-16-X