Viquipèdia:Etiquetes d'edicions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En algunes pàgines especials que mostren llistes d'edicions, com l'historial d'una pàgina, llista de contribucions o els canvis recents, certes edicions poden tenir unes marques o etiquetes.

Etiquetes del filtre d'edicions[modifica]

A partir del 26 de juny del 2011, les edicions poden ser etiquetades quan s'activa un filtre d'edicions en prevenció d'abusos. La llista completa d'etiquetes disponibles és a Especial:Tags, amb l'etiqueta mostrada, una breu descripció, el filtre detectat i un enllaç als canvis recents filtrats per etiqueta.

L'etiqueta es mostra després del resum de l'edició amb el prefix (Etiqueta:.... Les llistes d'edicions disposen d'un camp per filtrar aquelles que tenen una determinada etiqueta.

Criteris[modifica]

Les etiquetes han de ser suficientment clares i alhora breus. El propòsit és donar un avís de que possiblement cal revisar l'edició. Tots els detalls ja es poden comprovar en el registre d'abusos.

Totes les etiquetes són a l'espai MediaWiki amb el format «MediaWiki:Tag-nom» i «MediaWiki:Tag-nom-description» per la descripció corresponent.

Els noms de les etiquetes no s'haurien de canviar en la gestió dels filtres, una vegada ja utilitzats en les edicions, perquè això crearia una nova etiqueta. Cal assegurar-se d'utilitzar el nom correcte des del principi i, si fos necessari, canviar la descripció en lloc del nom. Actualment no es poden esborrar etiquetes ni reassignar-les.

El contingut de «MediaWiki:Tag-nom» és l'etiqueta que es mostrarà en les llistes d'edicions, amb el prefix «[[Especial:Tags|Etiqueta]]:» que afegeix el programari. El contingut de «MediaWiki:Tag-nom-description» és la descripció mostrada a Especial:Tags. A més d'una descripció més precisa, és convenient afegir un enllaç al filtre o filtres que l'activen: «<br />Detectat pel [[Especial:AbuseFilter|filtre x]]».