Viquipèdia:Notificacions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Drecera:
VP:NOTIF

Les notificacions són un servei dissenyat per informar els usuaris sobre l'activitat que té lloc a la Viquipèdia i que pugui ser del seu interès. El sistema notifica l'usuari quan té nous missatges a la pàgina de discussió, edicions revertides, mencions o enllaços, i està dissenyat per complementar (i no pas reemplaçar) la llista de seguiment. L'editor engagement team de la Fundació Wikimedia desenvolupà aquesta nova eina (originalment anomenada "Echo") per ajudar els usuaris a contribuir d'una manera més productiva als projectes MediaWiki. Les notificacions foren activades per primer cop a la Viquipèdia en anglès el 30 d'abril de 2013, i a la Viquipèdia en català s'espera que s'activin a finals de setembre de 2013. Per a més informació, vegeu aquesta entrada de blog.

Personalització

Per personalitzar les notificacions que rebeu, aneu a la pestanya "Notificacions" de les preferències.

Característiques[modifica]

Les notificacions us avisen de la nova activitat de la Viquipèdia que pugui ser del vostre interès

Per començar, s'han desenvolupat un conjunt de notificacions dirigides a novells i usuaris avançats. Inclouen:

  • Missatges a les pàgines de discussió: Quan s'escriu un missatge a la vostra pàgina de discussió. Això substitueix l'avís antic en una barra taronja que advertia "Teniu un nou missatge d'un altre usuari";
  • Mencions: Quan la vostra pàgina d'usuari és enllaçada en un missatge signat en una pàgina de discussió;
  • Enllaços a pàgines: Quan es fa un nou enllaç a una pàgina que heu creat;
  • Revisions de pàgines: Quan es fa una revisió a una pàgina que heu creat;
  • Edicions revertides: Quan una edició vostra és revertida;
  • Gràcies: Un petit "gràcies" per una edició;
  • Drets d'usuari: Quan canvien els vostres drets d'usuari.

El editor engagement experiments team també ha desenvolupat algunes notificacions especials per poder donar la benvinguda als nouvinguts a la Viquipèdia, i els invita a començar amb l'edició de pàgines. (Noteu que les notificacions 'Comença' i 'Revisió de pàgines' només està disponible en la Wikipedia en anglès; en canvi, la notificació de Benvinguda estarà disponible en totes les wikis.)

Les notificacions apareixen en el desplegable que es pot veure més amunt per a tots els usuaris registrats, i també es poden enviar per correu electrònic, segons les teves preferències. Una pàgina d'arxiu especial permet trobar les notificacions més recents, totes en un sol lloc.

Per aprendre més sobre aquesta funcionalitat, visita aquesta pàgina de preguntes freqüents. Després d'aquesta versió inicial, estem planejant desenvolupar noves característiques i notificacions, basades en els vostres comentaris. Esperem que aquesta eina de notificacions esdevingui una part integral dels projectes futurs, com el proper sistema de missatgeria Flow, un cop estiguin desenvolupats.

Existeix una llista de comptes d'usuari a múltiples llocs web que no poden generar notificacions a MediaWiki:Echo-blacklist. Els usuaris poden personalitzar aquesta llista a Special:MyPage/Echo-whitelist.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Notificacions