Viquipèdia:Viquimarató Santfeliuenques

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentViquimarató SantFeliuenques
Imatge
TipusViquimarató
Data5 de juny de 2021 (2021-06-05)
Punt en el tempsde 11:00 a 13:00 hores
Durada2 hores
TemaSantfeliuenques
LocalitzacióBiblioteca Montserrat Roig
OrganitzadorBiblioteca Montserrat Roig i ViquidonesUPF

Seguiment al Twitter:

@ViquidonesUPF
@acbllobregat

#SantFeliuenques

1ra Viquimarató #SantFeliuenques 2021

Amb el repte "Viquimarató SantFeliuenques" volem millorar la presència a la Viquipèdia de dones rellevants de la ciutat, de qualsevol època i de qualsevol camp. Tenim com a suport d'edició el grup de treball de l'Espai Viquidones UPF i la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i de la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu.

Què és una viquimarató?

Una viquimarató és un esdeveniment on editors i editores de Viquipèdia es reuneixen amb l'objectiu de fer articles nous o ampliar-ne de ja fets sobre un tema determinat. S'han realitzat viquimaratons en diverses institucions culturals com museus, arxius o biblioteques, i s'han centrat en temes tan diversos com la història de l'art, el feminisme o la ciència.

Dades clau[modifica]

Data i hora
5 de juny de 2021, de 11:00 a 13:00h CEST
11:00 a 12:00 Taller per aquelles persones que es vulguin iniciar en l'edició.
Lloc
Biblioteca Montserrat Roig. Sant Feliu de Llobregat
Com s'hi arriba
Renfe R4, Tram Línia T3 Consell Comarcal i autobusos. Podeu fer servir la T-10 d'1 zona.
Pàrquing gratuït
Inscripció
L'activitat és gratuïta i oberta a qui desitgi participar-hi.
Us heu d'inscriure per telèfon (936 85 01 86) o presencialment a la Biblioteca Montserrat Roig, indicant la dona/dones que voleu introduir.
La biblioteca us proporciona els ordinadors, però és aconsellable que porteu portàtil, si en teniu.

Què farem?[modifica]

Durant la viquimarató haurem d'acomplir un doble repte:

  1. crear articles sobre santfeliuenques rellevants que encara no són presents a la Viquipèdia en català
  2. millorar articles sobre dones rellevants de la ciutat ja presents a la Viquipèdia en català

Tot el que s'afegeixi a la Viquipèdia ha de ser enciclopèdic, basat en fonts fiables i referenciat a aquestes. Cal evitar els conflictes d'interessos i tenir present que cal aspirar a textos amb un punt de vista neutral.

Dubtes?

Per a qualsevol dubte que tinguis, pots deixar un missatge fent clic al botó blau següent, i et respondrem:

Dubtes

Abans de participar[modifica]

Creeu el vostre compte d'usuari o usuària

Creació d'un compte
Cliqueu aquí

Informació de suport per editar[modifica]

Taller

Cliqueu sobre la imatge de sota per veure les diapositives.

Guia ràpida visual


Com fer un article


Proposta d'articles per crear[modifica]

És una llista oberta.

Bibliografia general[modifica]

  • Riba Sanmartí, Caterina. Dones de Sant Feliu de Llobregat. Les altres protagonistes de la història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2006. 
  • Materials del Baix Llobregat. Les dones al Baix Llobregat i altres escrits. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat, 1998. 
  • Gras, Mercè. Bruixes a Sant Feliu de Llobregat. El procés a Blanca Bardiera (1578). Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2000. 
  • Dones del Baix Llobregat. Recull del 1er congrés de les dones del Baix Llobregat. Consell Comarcal del Baix Llobregat, 2002. 
  • Les dones del Baix Llobregat: la realitat de la desigualtat. Consell Comarcal del Baix Llobregat, 2003. 
  • Les dones i la història al Baix Llobregat I. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2002. ISBN 8484153614. 
  • Les dones i la història al Baix Llobregat II. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2002. ISBN 8484153541. 
  • Argilés Palomo, Anna «Descripció d'una experiència amb fonts primàries: aproximació al treball de les dones de Sant Feliu a través del buidatge dels padrons dels anys 1881,1896,1930,1940 i 1975». Materials del Baix Llobregat., 1997, pàg. 139-142.
  • Cabaleiro Manzanedo, Julia. Escrits de dones en la premsa comarcal. Primer terç del s.XX. 1. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2001 (Blanca Bardiera; 2). 
  • Sant Feliu Segle XX. 1. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2019. 
  • Segura Soriano, Isabel. Guia de dones de Sant Feliu de Llobregat. Sant Feliu de Llobregat: Edicions del Llobregat, 2008. ISBN 9788493561574. 
  • Les dones i la política: Alcaldesses i regidores de Catalunya. La Magrana i Edicions 62, 1989. 
  • Retuerta Jiménez, Mª Luz. Bibliografia sobre Sant Feliu de Llobregat. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1994. ISBN 8477943214. 
  • Retuerta Jiménez, Mª Luz. Les santfeliuenques i la història de la ciutat. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament Sant Feliu de Llobregat, 2021. 
  • Retuerta Jiménez, M. Luz; Sanmartí Roset, Carme (dir. i coord.). Sant Feliu de Llobregat: Identitat i història (en català). Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de llobregat, 2002, p. 392. 

Eines[modifica]