Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Forma de govern

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per què tothom se salta punts del procés? Especialment, el d'avaluació, que és el més important, crec. --81.38.174.97 17:00, 28 jul 2006 (UTC)

Podries ser una mica més concret? No acabo de veure quins punts no s'han observat. --Manu bcn 17:16, 28 jul 2006 (UTC)
Diria que els 3 i 4 de la guia de com fer un article de qualitat (Viquipèdia:Articles_de_qualitat). Es poden trobar clicant a qualsevol dels tres primers enllaços de la pàgina. --81.38.174.97 17:26, 28 jul 2006 (UTC)
Per exemple, del punt 3, un article amb vuit edicions en els darrers dos dies difícilment es pot dir que sigui estable. --81.38.174.97 17:30, 28 jul 2006 (UTC)
L'anònim-que-vol-fer-d'administrador ha estat més ràpid que jo (dos cops). Té raó, aquest és el procés que s'hauria de seguir, però que mai se segueix... Què hi farem. Personalment, em sembla que l'article concret hauria d'explicar les formes de govern teoritzades i les que han existit al llarg de la història. Vilallonga 17:31, 28 jul 2006 (UTC)
Doncs sí aquest és el procediment s'hauria de seguir o bé canviar-lo, però no simplement obviar-lo. A part d'això hi ha una sèrie de coses de l'article que no m'acaben de convèncer:
  • el prefix semi- que jo sàpiga s'escriu tot junt amb la paraula que el segueix.
  • Moldova? Jo sempre he dit Moldàvia, diria que Moldova és en anglès.
  • Classificar l'Autoritat Nacional Palestina com a estat em sembla molt agosarat. Com el seu nom indica és una autoritat, no pas un estat stricto sensu.
  • Mayotte és una illa francesa, no pas de Comores, tot i formar part del mateix arxipèlag. Els seus habitants van decidir en referèndum romandre ciutadans francesos, no es correspon a nosaltres donar suport a les pretensions del govern de Comores.
  • Bèlgica: hi manca la regió de Brusseles-Capital.
  • la qüestió referent als cardenals no està gaire ben formulada. El papa és escollit per tots els cardenals vius en el moment de celebrar-se el cònclave.
Totalment d'acord a totes les observacions Vilallonga 17:58, 28 jul 2006 (UTC)
Gràcies per les observacions a l'article, principalment de l'anònim. I encara que són molt importants, crec que la teva posició és una mica exagerada. Quan jo avaluo un article de qualitat proposat que té un error ortogràfic, gramatical, o una omissió de contingut, simplement el corregeixo i ja està, llevat que sigui tot un paràgarf molt inconsistent o un tema del qual s'hagi d'obrir un espai de discussió i debat. Què, potser, és molt difícil canviar Moldova per Moldàvia, o semi-presidencialisme per semipresidencialisme? Si he omès, per error, la capital de Bèlgica, no la pots afegir a la llista? De l'Autoritat Nacional Palestina, em sembla que no has llegit l'article. Aquesta secció diu clarament: ...s’hi inclouen governs de pobles que aspiren a la independència i que són reconeguts per la comunitat internacional... No diu, agosaradament, que és un estat, sinó un poble, i si l'ANP no és el govern representatiu d'un poble que aspira a la independència doncs no sé quina cosa és. I creu-me, no vull donar suport a cap pretensió del govern de Comores. Si pertany a França, s'elimina de la llista i ja està. Quin és el problema? --Alonso 19:22, 28 jul 2006 (UTC)
Si us sembla que l'article té molts "problemes" o està incomplet, doncs elimino la candidatura. Per cert, Vilallonga, què vols dir amb això de les "formes de govern teoritzades", on puc aconseguir-ne informació? --Alonso 17:28, 29 jul 2006 (UTC)

títol / contingut

El títol diu "Forma de govern". El contingut és de les formes de govern que es donen actualment en els diversos estats del món.

On són les antigues, tipus el despotisme il·lustrat, l'aristocràcia o la democràcia atenenca?

On són les proposades, tipus l'anarquisme o l'anarcocapitalisme?

I bé, tot això hauria d'haver anat al moment de parlar de l'avaluació.

Després de fer-ne els canvis i millores corresponents, es deixaria passar un temps per veure que l'article és estable. I aleshores es proposaria com a article d'alta qualitat.

--80.39.153.84 17:37, 29 jul 2006 (UTC)

M'he llegit les normes per tenir un article d'alta qualitat i, segons elles, aquest article ja és estable. D'altra banda, anònim, dius exactament el mateix que jo, però a la teva manera... particular. Vilallonga · (digui digui) 18:15, 29 jul 2006 (UTC)

A verue anònim-administrador:

  • El títol és forma de govern (singular, com s'acostuma a la wiki) i parla de les formes de govern. No entenc quin és el problema.
  • Em pensava que l'anarquisme és l'abscència de govern o l'abolició del govern, ergo no seria una forma de govern. En qualsevol cas, crec que el concepte d'anarquisme s'hauria d'explicar a l'article sobre govern; no estic convençut que s'hagi d'explicar aquí.
  • Si vols ser estricte, llavors, canviem el nom de l'article a "Formes de govern actuals", atès que no hi inclou el despotisme il·lustrat o la democràcia atenenca. A mi, el títol original em sembla prou entendedor; en qualsevol cas es podria crear un altre article d'"Història de les formes de govern", en comptes d'allargar aquest article que ja és prou ampli.

Si et molesta massa que no s'hagi avaluat aquest article, ho sento. El proposaré com a article a avaluar, i eliminaré la seva candidatura a article de qualitat.--Alonso 19:27, 29 jul 2006 (UTC)

Reobrir la candidatura

Ja es pot reobrir la candidatura d'aquest article, o encara no compleix els requisits? --Alonso 18:40, 13 oct 2006 (UTC)

Molt bon article sobre les diferents formes de govern. Es felicita al/s la/les autors/es.--Makinal 17:11, 14 oct 2006 (UTC)
Jo crec que potser s'hauria de crear un apartat en el qual s'expliquin les diverses filosofies polítiques que sustenten cada forma de govern.
No hi ha cap filosofia específica que expliqui una sola forma de govern. Per exemple, el feixime, com a filosofia política pot sorgir en una monarquia, una república, una dictadura o un sistema parlamentari (o el socialisme, o la socialdemocràcia, etc.). Ara, si el que vols dir és que s'expliqui quina cosa es una monarquia, quina cosa es una república, quina cosa es un sistema parlamentari, etc. doncs hi ha un article específic per a cadascun d'aquests conceptes. --Alonso 17:53, 15 oct 2006 (UTC)