Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Trilobit

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per mi, l'article del Trilobit és la definició d'article de qualitat. Tot i que no sé res sobre el tema (per tant no opinaré sobre la completesa), presenta la informació d'una manera directa, estructurada i sistemàtica. Certament, hi ha pocs articles com aquest a la viquipedia. Felicitats als autors/es. Al marge d'això, deixeu-me fer algunes xicotetes observacions:

  • 1. Problema amb la neutralitat: (sic) Tanmateix, els col·leccionistes haurien de ser cautelosos i estar al corrent sobre les falsificacions i les imitacions en molts dels materials que el Marroc oferta comercialment. Crec que ens importa poc si els col·leccionistes haurien de ser cautelosos o no, això és una enciclopèdia i no un recull de consells per col·leccionistes de trilobits ...
  • 2. Adjectius i elements subjectius: .. s'han trobat trilobits espinosos espectaculars' ... Potser són espectaculars per l'autor, però no per la resta de la comunitat científica, així que adjectius com aquest s'haurien d'eliminar. Altre: La seva nutrició ha estat sempre un tema de gran interès... de gran interès per qui? Ho serà sempre? Era també un tema d'interès a l'alta edat mitjana? Millor treure aquests elements subjectius.
  • 3. L'ús de les negretes: Hauríen t'estar circumscrites únicament a la introducció, per definir trilobit, segons el llibre d'estil. No?
L'origen de les valoracions és la traducció de l'article en anglès, però hi estic bastant d'acord.--Naturagirl 04:15, 29 oct 2006 (CET)
Respecte a l'ús de les negretes, hi estic d'acord quan es tracta d'artícles molt curts, senzills i sense necessitat de esquematització. Però penso que si l'hi treiem totes les negretes perdrà molta de la seva facilitat de lectura visual... és la meva única objecció. Però si s'han de treure, treieu-les. --Naturagirl 04:42, 29 oct 2006 (CET)
  • 4. Jaciments de trilobits a Catalunya i rodalies: Estaria super-bé que també tinguerem comentaris sobre els jaciments de trilobits a la resta dels Païssos Catalans.
De la resta dels Païssos Catalans he estat cercant informació fiable i no n'he trobat. N'he trobat d'altres jaciments de la Península, però tant específicament no he pogut. Si algú en troba, ja sap... endavant!--Naturagirl 04:15, 29 oct 2006 (CET)
  • 5. He vist que hi ha moltes imatges amb marca de copyright, és això un problema?
Totes les imatges tenen els copyrights comprovats, alguns fins i tot són meus. Són imatges lliurades al Commons per poder-les utilitzar. Les que obliguen a mencionar l'autor ja hi és posat i les que no cal, doncs no.--Naturagirl 04:15, 29 oct 2006 (CET)

Be, tot i els comentaris, reitere que crec que és un dels millors articles de la viquipedia. --Makinal 18:30, 8 oct 2006 (UTC)